Najnovije

LAVROV: Obaveze Albanije prema SAD i NATO ne ometaju odnose sa Rusijom

Obaveze Albanije prema NATO i SAD ne bi trebalo da sprečavaju razvoj bilateralnih odnosa sa Rusijom, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Sergej Lavrov (Foto: Jutjub)

Lavrov je razgovarao sa albanskim premijerom i ministrom za Evropu i spoljne poslove Edijem Ramom, koji je trenutno predsedavajući OEBS.

"Već sam rekao da smo spremni da aktivno razvijamo odnose u onoj meri u kojoj to bude odgovaralo našim albanskim kolegama. Ali gospodin premijer je posebno napomenuo njihove obaveze prema NATO i Sjedinjenim Državama. Takođe smo svesni da Albanija nastoji da se pridruži Evropskoj uniji i razumemo to", rekao je Lavrov.

Prema njegovim rečima, to je politička realnost, ali postoji puno primera kada nijedna od tih obaveza nije sprečavala razvijanje normalnih i dobrih odnosa.

Ruski vrhovni diplomata naglasio je da su takvi odnosi obostrano korisni u sferama kao što su trgovina, investicije i ekonomska saradnja.

"Ne vidim razloge koji bi mogli da ometaju izgradnju tako dobrih odnosa kojima bi se omogućilo razvijanje kontakata izmedju ljudi i unutar kulturne, humanitarne i obrazovne sfere", dodao je.

Pročitajte OVDE   kakva je to šljiska za Erdogana.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA