Najnovije

OVO SU SLEDEĆI POTEZI TURSKE, ERDOGAN SE ZAKLEO: Ultimatum je prošao, idemo u rat! Nećemo napraviti ni jedan korak unazad!

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da se privodi kraju vreme kada je Ankara dala Damasku da povuče svoje trupe sa turskih posmatračkih mesta u sirijskom Idlibu, dodajući da Turska neće učiniti ni „najmanji korak unazad“ u pokrajini.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan (Foto: RIA)

 

Umesto toga, Erdogan je obećao da će snage Ankare potisnuti sirijsku vojsku preko obima tih položaja do kraja februara. 

„Želeli bismo da podsetimo one koji pokušavaju da zaustave Tursku forsirajući na nju sopstveni plan, da mi nismo gosti u ovoj regiji, već njeni gospodari“, rekao je Erdogan.

Turski predsednik nije isključio „aktivno učešće“ kao sredstvo za postizanje ciljeva zemlje u Idlibu. Erdogan je, međutim, dodao da je tražio od ruskog kolege Vladimira Putina da pokuša da ubedi sirijskog predsednika Bašara Al-Asada da zaustavi ofanzivu Idliba.Erdogan je takođe tvrdio da će Ankara stvoriti uslove potrebne za bezbedan povratak Sirijaca svojim kućama u provinciji.

U još jednom komentaru, turski predsednik je takođe nagovestio da je zemlja zatražila kupovinu američkih sistema protivvazdušne odbrane Patriot, ali napomenuo je da Vašington nema višaka za prodaju i stoga ih trenutno ne može isporučiti u Tursku. Erdogan je ipak naglasio da u toj zemlji Turska trenutno ima raspoređene Patriote iz Španije.

Turski predsednik je rekao da njegova zemlja još nije dobila podršku SAD u vezi sa situacijom u Idlibu, ali je dodao da će ovo pitanje pokrenuti u svom sledećem razgovoru sa američkim predsednikom Donaldom Trampom.

Sirijski borbeni tenk juri tursko oklopno vozilo! Snimak pogledajte OVDE!

Izvor: Pravda

 

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA