Najnovije

KORAK VIŠE DA SE OKUPIRA MAKEDONIJA: Predizborna koalicija koja preti da stvori Veliku Albaniju

Socijaldemokratska stranka Makedonije i Pokret Besa potpisali su u Skoplju deklaraciju o zajedničkom nastupu na vanrednim parlamentarnim izborima, čime je stvorena prva makedonsko-albanska predizborna koalicija od osamostaljenja te države.

Šiptari (Foto: Jutjub)

Lideri dve stranke, Zoran Zaev i Bilal Kasami potpisali su sporazum ispod zastava Severne Makedonije, Albanije, Evropske unije i NATO čime su pokazali da imaju zajedničke političke i strateške ciljeve.

"Naše društvo se menja nabolje. Vreme podela odlazi u istoriju, a poražen je i jednonacionalni koncept političkih stranaka", rekao je Zoran Zaev posle potpisivanja sporazuma.

Sporazum SDSM i Pokreta Besa, suštinski, predstavlja potvrdu izbornih rezultata iz 2016. godine kada je više desetina hiljada Albanaca glasalo za partiju Zorana Zaeva, što se kasnije pokazalo ključnim prilikom formiranja većine u Sobranju.

"Ovo danas je poseban čin, ovo je istorija. Naša vizija je Severna Makedonija, ekonomski snažna i stabilna država, članice EU i NATO", rekao je Zaev.

"Po prvi put u istoriji, Albanci grade istinsko partnerstvo sa vladajućom strankom i to kao ravnopravni partneri koji će zajednički donositi odluke o budućnosti naše zelje", rekao je lider Pokreta Besa.

Posle potpisivanja, Zaev je rekao i da očekuje ubedljivu pobedu na vanrednim izborima 12. aprila.

Kurti ukida takse, više o tome OVDE!

Izvor: plusinfo.mk

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA