Najnovije

"Ukinuti takse što pre ili će Kosovo biti izolovano!"

Potpredsednik takozvane prištinske vlade, Avdulah Hoti, iz Demokratskog saveza (tzv.) Kosova, ponovo je danas apelovao na ukidanje, kako je naveo, štetnih taksi na srpske i proizvode iz BiH, zbog koje Priština rizikuje da bude izolovana od međunarodne zajednice, SAD i EU.

Priština (Foto: Jutjub)

Hoti je na svom fejsbuk profilu upozorio da svako odlaganje ukidanje taksi ozbiljno ugrožava pregovaračku poziciju Prištine u dijalogu sa Beogradom i šteti odnosu sa SAD i EU.

- (Tzv.) Kosovo rizikuje da bude izolovano. Nijedna naša mera ne može braniti ili unaprediti naš stav ako to ne podrže SAD i EU. Vlada Republike (tzv.) Kosovo trebalo bi da ukine štetne takse i sedne ravnopravno za pregovarački sto...Bilo koja druga alternativa ozbiljno ugrožava budućnost zemlje - napisao je Hoti.

Hoti ističe i da je uključivanje SAD u dijalog promenilo dinamiku tog procesa.

- Stav sekretara Pompea i stav ambasadora Grenela da je suverenitet (tzv.) Republike Kosovo veoma važan za budućnost regiona i da bi mirovni sporazum između Kosova i Srbije trebalo da rezultira međusobnim priznanjem, garancije su za našu pregovaračku poziciju i naše ciljeve - naveo je Hoti.

Smatra da bi dijalog sa Beogradom trebalo da vodi vlada koja, kakko kaže, nosi politički legitimitet, a ukjlučivanje u dijalog što je pre moguće daje vreme za povoljne razgovore o finalnom sporazumu.

Kurtijevom planu prepreka bi mogao da bude Ričard Grenel! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA