Najnovije

USKORO SMENA OVIH MINISTARA: "Kako su se navikli, tako će se odvići od funkcija!"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je pre nekoliko dana, na sednici Glavnog odbora SNS, poručio da će posle izbora biti promenjeno oko 70 odsto ministara iz SNS, što je izazvalo pravu buru. Na tu temu, su govorili predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić, politikolog Jelena Vukoičić i politički analitičar Dejan Vuk Stanković.

Vučić (Foto: predsednik.rs)

Darko Glišić, predsednik Izvršnog odbora SNS, poručuje da kako su se navikli, tako će se i odvići od funkcija.

- Proces podmlađivanja stranke je nepovratan i ne može ga niko zaustaviti. Nova energija koja će doći sa novim ljudima pomoći će stranci da postiže još bolje rezultate - istakao je Glišić.

Politikolog Jelena Vukoičić kaže da ovo nije uopšte neočekivano.

- SNS je ogromna stranka i u njoj je ogroman broj funkcionera. U takvoj situaciji mora biti i onih koji ne zaslužuju mesto na kome su. Upravo zato u tako velikim i jakim strankama je dobro da se povremeno pročisti kadar i sklone ljudi koji se nisu dobro pokazali i čak imali i afere. To što se oni bune je logično, ali je isto logično da pojedinih ne bude u narednom sazivu vlade - ocenila je Vukoičićeva.

Po oceni političkog analitičara Dejana Vuka Stankovića, Vučić treba da smeni neodgovorne i neozbiljne stranačke kadrove.

- Iako je Vučić u javnom mnjenju neprikosnoven, ta operacija smene stare stranačke nomenklature neće biti ni laka ni jednostavna i sigurno će biti medijskih naklapanja, niskih političkih udaraca i određenog talasanja u javnosti. Ali što se mora, mora se i nije teško, posebno što SNS ne želi sudbinu DS, koji su urušili mangupi u njegovim redovima. Vučić to zna - zaključuje Stanković.

Ako ovi PVO sistemi stignu u Srbiju, naša zemlja će biti nedodiljiva. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Srpski Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA