Najnovije

VLADA DONELA SRAMNU UREDBU: Srbija više nije naša država! Migranti će imati prednost pri zapošljavanju! (VIDEO)

Vlada Srbije usvojila je uredbu i jednu strategiju, kojima država želi da podigne atraktivnost poslovnog okruženja.

Aleksandar Vučić i migranti (Foto: Jutjub/Pravda)

Vlada Srbije donela je Uredbu o kriterijumima za određivanje kategorija stranaca kojima se privremeni boravak u Republici Srbiji može odobriti nezavisno od osnova za odobrenje privremenog boravka.

Neke od tih kategorija su inostrani osnivači startapova, osobe sa visokoškolskom spremom koje žele da se zaposle u Srbiji.

U saopštenju Vlade Srbije se navodi da tom uredbom država nastavlja da podiže atraktivnost poslovnog okruženja u međunarodnim okvirima, kako bi najkvalitetnije ideje iz celog sveta mogle da se razvijaju u Srbiji, što u prevodu znači da će migranti sa visokom školskom spremom moći da se lakše zapošljavaju u Srbiji.

Na sednici je usvojena Strategija razvoja kulture od 2020. do 2029. godine, kao osnovni strateški dokument kulturne politike Srbije.

Strategijom se planski i sistematski reguliše javni interes u oblasti kulture i određuju strateški prioriteti njenog razvoja u navedenom desetogodišnjem periodu.

U izradi ovog dokumenta, pored predstavnika Ministarstva kulture i informisanja, učestvovale su i relevantne institucije – Zavod za proučavanje kulturnog razvitka i druge republičke ustanove kulture, predstavnici organizacija civilnog društva i nacionalni saveti nacionalnih manjina.

Više o tome kako su se zataškavala 1.500 silovanja koja su počinili migranti u Kelnu za Novu godinu nad ženama evropskog porekla, kao i prikrivanja masovnih silovanja u gradu Roterhamu možete videti u sledećem snimku: 

Epidemija lažnih vesti u kojima se izmišljaju napadi na migrante

U periodu od samo 18 dana (3 februara od 21) internet su zapalile neproverene informacije, a veliki mediji preneli su čak 6 lažnih vesti. Dok televizije i komesarijat optužuju minorne anti-migracione stranice za navodne lažne vesti, niko od njih ne otvara temu zbog čega se plasiraju nedokazane informacije o diskriminaciji imigranata.

U navednom periodu, imali smo:

1. Lažni napad Četnika na NVO za koji je policija dokazala da nije tačan, već da je NVO napao radnike koji su čistili prostoje u kojima su migranti boravili ilegalno.

2. Desio se nepostojeći napad na migranta u Somboru koji nije potvrdila ni policija niti migrant, već u krajnje sumnjivom svedočenju pripadnik pro-migrantske NVO tvrdi da se desio.

3. Radikalno levičarski portal Autonomija plasirao je bez ikakvih dokaza, vest da je jedan naš čovek zabranio migrantu da sedi u autobusu pored njega.

4. Na N1 koji ima istoriju lažnih vesti objavljeno je da je u mađarskom selu u neimenovanoj kafani, neimenovani konobar, odbio da usluži neimenovanog migranta, a ponovo slučaj diskriminacije nisu potvrdili niti policija niti migrant.

5. Dojče Vele je uprkos fotografijama napadnutih žena, velikom broju vesti o migrantskim napadima noževima koje je potvrdila i policija, napisao tekst da su napadi na žene samo deo paralelne realnosti.

6. Šlag na tortu su tvrdnje Mijahila Tešića čestog gosta u emisiji 24 minuta sa Zoranom Kesićem, da grčka mornarica potapa brodove sa migrantima.

Poverenica za ravnopravnost nije reagovala povodom ovakvog tipa lažnih vesti, kao ni Komesarijat za izbeglice kome raste obim posla sa migrantskom krizom, a nisu se oglasili ni nadležni organi države.

Do sada nije sprovedeno i jedno istraživanje o mogućoj korelaciji migrantskih napada i lažnih vesti uperenih protiv lokalnog stanovništva u Srbiji.

Kako je naš sajt napadnut za lažnu vest koja je bila tačna i precizna, a zatim je namerno pogrešno protimačena možete videti klikom OVDE. Nakon vesti nedeljnik Vreme koji gaji izrazito pro-migrantske stavove, tražio je da se naš sajt kazni od strane REM-a i pozivao na cenzuri, iako je ta vest bila 1 od 5.000 koje smo objavili, pa čak i da je netačna, a nije novinarima Vremena ta proprocija 1 prema 5.000 nije smetala da pozivaju na autoritarna metode koje podsećaju na najgore dane fašizma i komunizma.

Vučić će predati Kosovo, više o tome OVDE!

Izvor: RTS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA