Najnovije

VUČIĆ O SITUACIJI SA MIGRANTIMA: "Naša tajna služba to prati i dostavlja nam podatke!"

Predsednik Srbije je naveo da nadležni organi prate situaciju sa migrantima u našoj zemlji.

Aleksandar Vučić (Foto: predsednik.rs)

- Naša tajna služba to prati i dostavlja nam podatke. Naši građani su u Beogradu i Šidu imali problema sa nekom nervozom kod migranata koje znate da smo dočekali na najlepši način i želeli da im pomognemo kao ljudima u nevolji. Vidim da su ljudi u Šidu uznemireni jer im sve češće migranti upadaju u kuće, na imanja i zato sam zamolio ministra Stefanovića i MUP da pošalju obezbeđenje, specijalne jedinice i žandarmeriju, da bi se osećali sigurnije i da ne bi bili žrtve broja migranata koji čekaju da pređu na teritoriju Hrvatske.

Vučić je istakao da će državni organi donositi odluke u odnosu na razvoj situacije.

- Pratićemo situaciju i u odnosu na razvoj događaja, donosićemo odluke. Pokazaćemo solidarnost sa tim ljudima, ali ćemo svakako znati da zaštitimo naš nacionalni i državni interes. Naši organi će već od sutra uspostaviti potpunu kontrolu i bezbednost za sve građane Šida - zaključio je Vučić.

Predsednik Srbije posetio je osnovnu školu "Momčilo Nastasijević" u Gornjem Milanovcu za čiju obnovu je država dala 2 miliona evra kako bi se najmlađima obezbedili uslovi za učenje, razvoj i napredak.

- Deca sada imaju nove podove, stolariju, obnovljene sale i bolje uslove za učenje. Sve se to radi u cilju obezbeđivanja kvalitetnog obrazovanja za decu i boljih uslova za građane Srbije, kao i motivisanja da budućnost planiraju u svojoj zemlji - rekao je predsednik Vučić.

 Više o tome OVDE.

Izvor: 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA