Najnovije

DR ČASLAV KOPRIVICA OTKRIVA PLAN MILOVE DRŽAVE: Ovo je prvi korak u pravljenju nove vrste crnogoraca - srbofoba!

Dr.Časlav Koprivica redovni profesor Filozofskog fakulteta u Beogradu u još jednoj emisiji ,,Onamo Namo,, produkcije HelmKast i Pravde detaljno objašnjava stanje u Crnoj Gori. Smatra da je referendum u najmanju ruku sumljiv, ako ne i pokraden. 

Dr Časlav Koprivica (Foto: Jutjub)

Po njemu, to je jedan od prvih koraka ka promeni Crnogorskog identiteta i pravljenja nekih novih Crnogoraca, srbofoba. 

Koprivica objašnjava mehanizme kako se to postiže, a najprije kroz promenu prosvetnog sistema. Naglašava ukidanje srpskog jezika i prekrajanje istorije. Takođe nam govori da Srbija nije matica Srba, već da su Srbija i Crna Gora jednomatične države, naglašavajući vladavinu Svetorodne loze Nemanjića i prvu srpsku državu Zetu. 

Đukanovića naziva konvertitom, ali se čudi kako jedan čovek koji preko noći od velikosrpskog nacionaliste postaje antisrbin može da povede toliko ljudi za sobom. Da je u pitanju jedinka, to bi bilo lako objasniti, ali kad prelazi u pokret kao što je sad slučaj pitanje je duboke analize. 
Ponosi se crkveno narodnim buntom i upoređuje ga sa ,,cvetnim revolucijama,, zbog broja omladine koja učestvuje u litijama. Smatra da nakon ovakvog bunta naroda ništa više neće biti isto u Crnoj Gori. Pogotovo što je po njemu u Crnoj Gori bila zavladala totalna letargija, ali narod doveden do zida nije više mogao trpeti i samo se čekao okidač da sve ovo krene. 

Dr Časlav Koprivica smatra da se odnos Srbije ka Crnoj Gori menja na bolje, ali ga boli zbog čega se akademici, profesori i ostali eminentni Srbi ne uključe više u ovo pitanje i tako pomognu rešavanju po njemu crkveno-državne krize. Koprivici smeta što vlast u Srbiji ima stav da profesori trebaju da odrade predavanja na fakultetima i potom odu kući. Nemajući pravo na svoj javni stav, pogotovo ako se bave naučnim radovima. Smatra da Aleksandar Vučić mora, kao predsednik Srbije da uradi sve što je u njegovoj moći da pomogne Srbima u Crnoj Gori, Crkvi i narodu kako bi sačuvali svoj identitet. 

Na kraju emisije dotakli su se slučaja profesora Kovića i Koprivica je govorio i o tome. Najinteresantnije u slučaju Ković je po njemu to što kolege tuže kolegu zbog stava i nastupa, što je u modernim i demokratskim društvima nezamislivo.

U delovanju Srpske pravoslavne crkve vidan ruski uticaj Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA