Najnovije

IZRAEL OTKRIO VELIKI RATNI PLAN: Za 12 meseci sve će biti završeno pobedom!

Izraelski ministar odbrane, Naftali Benet, rekao je da izraelska vojska ima za cilj da ukloni Iran iz Sirije u narednih 12 meseci.

Izraelska vojska (Foto: Jutjub)

Benet je to rekao tokom intervjua za "Jerusalem Post" u petak ujutro, za koji je jasno kazao da je izraelska vojska postavila specifičan i važan cilj, da Iran u roku od 12 meseci napusti Siriju.

Izraelski ministar odbrane izjavio je da Iran nema šta da traži u Siriji, rekavši:

- Oni nisu naši susedi i nemaju razloga da se obračunavaju sa Izraelom i mi ćemo ih ukloniti odatle u skoroj budućnosti.

Benet je istakao da su "većina ciljeva u prošlosti bili konvoji koji su u Siriju ušli iz Irana preko Iraka, zatim u oblasti Golanske visoravni ili Libana, a ciljevi su sada potpuno drugačiji" - ne navodeći dalje detalje.

U sličnom kontekstu, izraelski ministar odbrane ranije je izjavio da je zajedno sa šefom vlade Benjaminom Netanjahuom pripremio plan za napad na pojas Gaze.

Ovaj Benetov komentar usledio je nakon žestoke razmene neprijateljstava duž granice Izraela i Pojasa Gaze između Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) i Palestinskog islamskog džihada (PIJ).

Pročitajte OVDE   kakvo je to Košare imala i Rusija.

Izvor: Alo/AMN

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA