Najnovije

RUSKO MINISTARSTVO ODBRANE: Turske snage napadnute jer Rusija nije bila obaveštena!

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je danas da su snage sirijske vlade napale turske snage zato što Rusija nije bila obaveštena o turskim vojnim operacijama u Idlibu.

Ruska vojna policija u Siriji (Foto: Jutjub)

"Turske snage su se kretale u zoni deeskalacije u Idlibu tokom noći i našle su se na udaru snaga sirijske vlade, koje su se u tom trenutku borile protiv terorista", saopštilo je rusko ministarstvo odbrane.Ministarstvo je navelo da turske snage nisu obavestile Rusiju o svojim operacijama u sirijskom Idlibu.

Rusija je saopstila i da turski vojni avioni nisu narušili sirijski vazdušni prostor i da nisu zabeleženi napadi na sirijske trupe.Četvorica turskih vojnika ubijena je, a devet je povređeno, u bombardovanju sirijskih vladinih snaga na severoistoku provincije Idlib.

Kako je preneo Rojters, turske snage odmah su odgovorile na taj napad i uništile mete u Idlibu.Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da će ta zemlja nastaviti da se sveti za napade na njene snage na severozapadu Idliba u Siriji.

Naveo je i da su turski avioni napali 40 meta u Idlibu i da su "neutralizovali" 30 do 35 Sirijaca.Kako prenosi TASS, Erdogan je rekao i da su turski i ruski vojni eksperti u kontaktu nakon napada na turske vojnike u Idlibu.Takođe je izrazio volju da o poslednjim događajima razgovara i sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Snage sirijskog predsednika Bašara el Asada, koje podržava Rusija, nedavno su napredovale ka Idlibu, a turski predsednik Redžep Tajip Erdogan najavio je u petak moguće pokretanje nove vojne akcije.

Pročitajte OVDE   kakvu je osvetu najavio Erdogan.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA