Najnovije

ZASLUGE ZA KLANJE SRBA! Kurti postavlja za takozvanog ministra odbrane jednog od najvećih krvoloka našeg naroda!

Nakon sporazuma o formiranju Vlade lažne države Kosovo koji su potpisali lider Pokreta Samoopredjeljenje Aljbin Kurti i predsednik Demokratskog saveza Kosova Isa Mustafa, za novog takozvanog ministra odbrane predložen je Anton Ćuni, osuđen pred Višim sudom u Nišu za ubistvo petorice srpskih vojnika 1998. godine!

Anton Ćuni (Foto: Jutjub)

NJemu je, zajedno sa sedmoricom Albanaca, suđeno u odsustvu, a zločin je izvršen tokom borbi na Košarama.

Anton Ćuni često koristi priliku da loše govori o Srbima i da o Srbima iznosi laži i neistine, pogotovo kada je reč o borbama na Košarama. 

On je tako jednom prilikom rekao je da je nakon napada OVK na snage Jugoslavije, komandir srpskih snaga prvi pobegao i ostavio vojnike na milost i nemilost, iako je poznato da se takve stvari uopšte nisu dogodile onako kako je on tvrdio. Anton Ćuni nije se libio ni da tvrdi da su snage OVK od prvog dana imale prevlast nad teritorijom.

- Od prvog dana smo stvorili prednost. Oni nisu to očekivali. Faktor iznenađenja je ključan u ratu. Bilo je i ranije pripremljenih zaliha, ali su bile ograničene. Kada smo počeli, imali su predstavu da se radi o provokaciji. Na početku, iako su prislučkivali, komandir je akciju nazvao manevrom, ali nakon nekoliko sati kada su se našli pod opsadom, shvatili su ozbiljnost situacije. Narednog dana, kada su neke od njihovih snaga probale da se probiju, nisu uspeli. Onda je nastala deoorganizacija, gubitak vere. NJihov komandir je prvi pobegao, ostavljajući vojnike na milost i nemilost – rekao je Čuni tokom gostovanja na televiziji.

Rođen je 1967. godine u Đakovici i završio je Vojnu akademiju.  Poslanik je DSK u prištinskoj skupštini. Govori srpski i engleski.

Kurti bi da Srbi pucaju na Srbe! Više o tome OVDE.

Izvor: republika.rs/ Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA