Najnovije

Istina o EU koja se krije od nas: U Francuskoj milioni gladuju, poljoprivrednici se ubijaju, policija prebija demonstante (VIDEO)

Protesti tzv. Žutih prsluka protiv vlasti Emanuela Makrona i dalje traju širom Francuske iako srpski mediji ne izveštavaju o tome. Reporteri kanal "Sistema info" uradili su ekskluzivnu reportažu sa jednog od protesta u Parizu.

Dragan Marković pred kordonom policije (Foto: Jutjub)

Policija na sve načine pokušava da blokira demonstrante da krenu u šetnju, protesti se odvijaju uz tenzije, povremene incidente i hapšenja. Jake policijske snage su na sve strane, a pored redovne policije tu su i specijalne jedinice za razbijanje skupova pa čak i vojska. 

Objašnjavajući razloge za dalje proteste, Dragan Marković, nekadašnji pripadnik francuske Legije stranaca, a sada novinar “Sistema info”, kaže da osam miliona francuza živi sa manje od 500 evra što je, zbog visokih cena u toj zemlji, slično kao 200 evra u Srbiji. On kaže da su samoubistva masovna pojava među poljuprivrednicima, da je penzijski fond uništen i da su mnogi Francuzi očajni.

Kako izgledaju ulice Pariza pogledajte na snimku:

Vrh DPS i Milo u stanju histerije nakon nedeljne liturgije, više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Pravda 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA