Najnovije

"MOŽEMO SAMO DA PRIČAMO O PRIMENI ZAKONA!" Predsednik crnogorskog parlamenta poslao građanima sramnu poruku!

Predsednik crnogorskog parlamenta Ivan Brajović izjavio je danas da sporni Zakon o slobodi veroispovesti neće biti povučen i da će se u narednom periodu razgovarati o njegovoj implementaciji, ali ne i o drugim zahtevima.

Milogorci (Foto: Jutjub)

- Jasna poruka države je da povlačenja Zakona nema i tu kompromisa ne može biti - kazao je Brajović u intervjuu za portal Balkan Insajder, prenose podgoričke Vijesti.

Kako je naveo, "zakon o slobodi veroispovesti usvojen je i postao je deo pravnog sistema države".

Brajović je naveo da Srpska pravoslavna crkva zastupa svoje interese i interese svojih vernika, a država Crna Gora interese svih građana.

- Pojedini zvaničnici Crne Gore i SPC u Crnoj Gori se dobro poznaju, više puta su se sreli i tokom pripreme tog zakona i verujem da će predstavnici crkve prihvatiti poziv države da se o spornim pitanjima razgovara u dobroj veri da se problem prevaziđe u obostranom interesu - kazao je Brajović.

Prema njegovim rečima, "cilj SPC je nastavak političkog angažmana među koje spada i vidljiva uporna svojevrsna negacija crnogorskog identiteta".

- Uz to, nastojanje da do zakonskog regulisanja ne dođe, deo je želje za nastavkom potpunog odsustva kontrole bilo čega što je u vezi sa delovanjem, imovinom i finansijama SPC u Crnoj Gori - napomenuo je Brajović.

Govoreći o protestima, Brajović je naveo da jedno od prava koje država garantuje građanima jeste i pravo na mirne proteste.

On je dodao da je Zakon izglasan ne samo voljom vladajuće većine, već i glasovima pojedinih opozicionih poslanika.

- Verujem da će protokom vremena i jasnim argumentima, a ne bukom i manipulacijama, većem delu protestanata biti jasno ono što najveći broj građana Crne Gore zna - zakon je donet u dobroj nameri i ne ugrožava ničije pravo za ispoljavanjem vere na način kao i do sada - zaključio je Brajović.

Milo službenim avionom leteo na odmor u Majami? Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA