Najnovije

RUSI UPOZORAVAJU: "Beli šlemovi" opet nešto spremaju sa teroristima u Siriji

Militanti u Idlibskoj zoni deeskalacije spremaju provokaciju uz korišćenje otrovnih supstanci, saopštili su ruski vojnici.

Beli šlemovi (Foto: Jutjub)

- U kol-centar ruskog Centra za mirenje zaraćenih strana stigla je sinoć informacija od dvojice stanovnika grada Maret el Art (11 kilometara severozapadno od Alepa, Idlibska zona deeskalacije) da predstavnici organizacije "Beli šlemovi", uz podršku terorista ’Hadžat Tahrir el Šam‘, pripremaju provokaciju uz korišćenje otrovnih supstanci - navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje - grupa od oko 15 predstavnika "Belih šlemova"  stigla je u Idlibsku zonu deeskalacije 1. februara zbog pripreme provokacija pod rukovodstvom militanata Mahi el Din el Am, koji imaju iskustvo sa insceniranjem kadrova navodnog "hemijskog napada" 4. aprila 2017. godine u Han-Šejhunu, provincija Idlib.

- Nova provokacija će biti inscenirana u mestu Maaret el Artik, uz učešće 200 ljudi — rođaka militanata, uključujući i decu koja su stigla u Idlibsku zonu iz južnih provincija - dodaje se u saopštenju.

Centar za mirenje zaraćenih strana je naglasio da su na mesto snimanja provokacije sa hemijskim oružjem u Idlibu „Beli šlemovi“ na dva terenca dostavili 400 litara hemijskog rastvora.

- Ruski centar za mirenje zaraćenih strana poziva sve učesnike ove provokacije da odbiju da učestvuju u kriminalnim planovima, a tursku stranu - da izvrši pritisak na militante u Idlibskoj zoni deeskalacije kako bi je sprečila - dodaje se u saopštenju.

Propao američki napad na ruski S-400 u Siriji. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA