Najnovije

PUTIN ZAGRMEO U MOSKVI: Pozdravi za bratsku Srbiju! Rešenje za KiM na osnovu Rezolucije 1244!

“Radi ću doći u Srbiju i prenesite pozdrave rukovodstvu i svim građanima bratske Srbije”.

Sergej Lavrov, Miroslav Lazanski i Vladimir Putin (Foto: Kremlin.ru)

Ove srdačne poruke, kako se nezvanično saznaje, preneo je danas lider Rusije Vladimir Putin našem ambasadoru u Moskvi Miroslavu Lazanskom koji mu je u Kremlju predao akreditive, zajedno sa još 22 diplomatska predstavnika drugih država.

“Rusija čini mnogo kako bi situacija na Balkanu bila stabilna, a Moskva se zalaže za uzajamno prihvatljivo rešenje između Beograda i Prištine. Zalažemo se za to da Beograd i Priština postignu održivo i uzajamno prihvatljivo rešenje kosovskog problema na osnovu rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN”, kazao je posle svečane ceremonije Putih, koji je značajnu pažnju posvetio upravo odnosima u našem regionu.

On je podsetio da Rusiju i Srbiju veže strateško partnerstvo koje se oslanja na tradiciju, prijateljstvo, kulturu i duhovnu i istorijsku bliskost naših bratskih naroda.

Prvi čovek Rusije podsetio je da su u decembru prošle godine u Sočiju bili pregovori sa predsednikom Aleksandrom Vučićem. Naveo je da je tada postignuto više značajnih dogovora koji se tiču ekonomije, trgovine, energetike, kulture kao i koordinacije aktivnosti o regionalnoj problematici.

Posle predaje akreditiva ambasadori su imali priliku da nazdrave čašom šampanjca i kratko porazgovaraju sa Putinom. Lazanski je preneo pozdrave predsednika Vučića ruskom predsedniku. Za razliku od drugih diplomata on je sa liderom Rusije govorio na ruskom, prenevši mu želju rukovodstva i građana Srbije da nam bude dragi gost povodom zavšetka radova u Hramu Svetog Save na Vračaru.

Interesantno je da je tokom svog govora na svečanosti Putin najviše vremena posvetio odnosima sa Srbijom, Kinom, Francuskom i Nemačkom kao i Kazahstanom. Iako su u ovoj grupi ambasadora bili i predstavnici SAD i Velike Britanije njima je poručio da bi želeo da odnosi budu znatno bolji. Podsetio je i da će se u maju u Moskvi obeležiti 75. godišnjica pobede nad fašizmom i da se na ceremoniji očekuje prisustvo lidera brojnih zemalja.

Pročitajte OVDE kakva su pitanja građani postavljali Aleksandru Vučiću na FB.

Izvor: Večernje novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA