Najnovije

SAD ILI NIKAD, OVO VAM JE POSLEDNJE UPOZORENJE: Ovakav ultimatum su sirijski junaci dali džihadistima! Da li je ovo kraj terorista u Idlibu?

Generalštab sirijske vojske saopštio je da daje poslednju priliku militantima koji deluju u pokrajini Idlib da polože oružje, javila je u utorak novinska agencija Ikbarija pozivajući se na vojni izvor, dodajući da je sirijska vojska spremna odbiti bilo kakvu tursku agresiju na provinciju.

Sirijska arapska armija (Foto: Jutjub)

 

„Naše oružane snage pokušavaju da daju poslednju priliku džihadistima i spasu živote opkoljenih civila. Vojsci koja deluje u regionu naređeno je da dozvole da predaju oružje onima koji odluče da se ne oslanjaju na podršku turskih snaga”, rekao je izvor.

Izvor je dodao da je sirijska vojska nastavila svoju vojnu operaciju protiv militanata, koji su u borbi koristili civile kao “živi štit” u Sarakibu i Tel Tukanu u Idlibu.

3. februara, tursko ministarstvo odbrane saopštilo je da je šest turskih vojnika ubijeno u napadu sirijske vojske u Idlibu.

Tursko vojno prisustvo u Siriji nikada nije sankcionisano ni od Damaska, ni od Saveta bezbednosti UN-a. Turska kaže da su njene snage raspoređene u regionu u cilju sprečavanja sukoba u Idlibu.

Borbe su eskalirale u sirijskom Idlibu nedavno, pošto se sirijska vlada bori da vrati kontrolu nad tim područjem, koje je i dalje veliko uporište terorizma u zemlji.

Idlib je dom raznih militantnih frakcija, a veliki deo kontroliše Hadžat Tahrir al-Šam (ranije poznat kao Al-Nusra Front), sirijski ogranak Al Kaide.

Teheran se sprema za pogubljenje američkog špijuna! Više o tome OVDE!

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA