Najnovije

ZORANA MIHAJLOVIĆ NA SASLUŠANJU! Nakon hapšenja dvojice saradnika, ministarku će ispitivati koliko je znala o tome

Ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović biće saslušana kako bi se videlo da li je i koliko bila upoznata sa svime što je radio jedan od njenih najbližih saradnika uhapšeni državni sekretar Miodrag Poledica.

Zorana Mihajlović (Foto: Jutjub)

U Specijalnom sudu za organizovani kriminal u Beogradu juče su više sati saslušavani Poledica i ostali uhapšeni u nastavku istrage u aferi "železnica", u kojoj je nedavno uhapšen još jedan saradnik Mihajlovićeve, direktor "Infrastrukture železnice" Miroljub Jevtić. Uz Poledicu, prekjuče su privedeni i Branimir Alimpić, Predrag Ćurčić, biznismen Zoran Stanojević i Mirko Međa. Za sve njih tužilaštvo je zatražilo pritvor do 30 dana.

Istorija sukoba

Kako Srpski Telegraf saznaje, istraga oko muljanja vezanih za Ministarstvo za saobraćaj, građevinu i infrastrukturu ni izdaleka nije završena. Očekuje se da će vrlo brzo uslediti nova hapšenja, vezana, pre svega, za poslovanje putarskih preduzeća.

- Moglo bi se ispostaviti da je ovo tek vrh ledenog brega. Istraga se nastavlja, biće sigurno još hapšenja - rekao je izvor blizak istrazi, objašnjavajući da će Mihajlovićeva svakako morati da bude saslušana s obzirom na to da su uhapšena dva njena bliska saradnika.

O ovoj aferi juče se razgovaralo i u Skupštini Srbije. Na sednici je o Mihajlovićevoj govorio poslanik SRS i sin lidera te stranke Aleksandar Šešelj, postavljajući pitanje kada će ministarka s kojom njegova partija ima dugu istoriju sukoba biti uhapšena.

Branila Poledicu

Mihajlovićeva je u izjavama nakon hapšenja državnog sekretara Poledice poručila da je na raspolaganju državnim organima. Takođe, poručila je da nema nijedan razlog da veruje da je tačno ono što se njemu stavlja na teret.

Podsetimo, hapšenje Poledice i njegovih saradnika samo je nastavak akcije započete 10. januara, kada je iza rešetaka završio još jedan Zoranin saradnik Miroljub Jevtić. On je u prvom iskazu u policiji isprva sve priznao, uz tvrdnje da je novac nosio ministarki i njenom mužu, a onda je naprasno promenio ploču i pred tužiocem negirao krivicu. On je i dalje u pritvoru, kao i tada uhapšeni Dragoslav Burzanović, član Nadzornog odbora privrednog društva "Ratko Mitrović" iz Novog Sada, kao i dvojica advokata iz tog grada - Zoran Stojanović i Vladislav Kostić.

Kakvu je poruku Šešelj poslao Milu pročitajte OVDE.

Izvor: Srpski Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA