Najnovije

"NAPOLJE! IZBACITE IH NAPOLJE!" Šešelj pobesneo kada ih je ugledao! Moralo da dođe obezbeđenje!

U zgradi opštine Stari grad pred početak promocije knjige Vojislava Šešelja "U Srebrenici nije bilo genocida" došlo je do incidenta.

Vojislav Šešelj (Foto: Jutjub)

Aktivisti Fonda za humanitarno pravo hteli su da podele svoj "Dosije: Zločini nad Hrvatima u Vojvodini", a Šešelj zatražio od obezbeđenja da ih ukloni iz zgrade.

Među njima je bila i bivša direktorka Fonda za Humanitarno pravo Nataša Kandić, koja je obezbeđenje takođe udaljilo iz hola zgrade Opštine stari grad.

Fond za humanitarno pravo postavio je na svoj Tviter nalog video na kojem se vidi dolazak Šešelj u zgradu opštine Stari grad i čuje kako traži od obezbeđenja da ih udalji.

Autor knjige Vojislav Šešelj rekao je na promociji u zgradi opštine Stari Grad da smatra da zločin u Srebrenici ne služi na čast Srbima, da se njime ne mogu ponositi, ali da se desio i da ga treba osuditi.

"Zločin se desio, ali genocida nije bilo i pravi intelektualci se ne zaleću i malo je oni koji kažu da je to genocid", rekao je Šešelj.

Istakao je da kod genocida postoje specifične namere, a da u Srebrenici nije utvrđeno da je toga bilo.

Profesor Nenad Kecmanović rekao je da je naslov knjige "pretesan" za sve što je knjigom obuhvaćeno.

Niko ne osporava masovnost, ni monstruoznost, ni vinovnivike već genocidnost i kontekst tog događaja, kaže Kecmanović.

U knjizi Šešelj polazi od daleke istorije, srednjevekovne Bosne, pa sve do nastanka Republike Srpske i građanskog rata u Bosni, kaže Kecmanović i dodaje da delo odlikuje "dokumentovano i analitički precizno pisanje".

"Knjigu treba shvatiti kao nastavak borbe za nacionalnu stvar pisanjem i nezaobilaznim argumentima za reviziju najtežih haških presuda", smatra Kecmanović.

Advokad Dragoljub Tomašević ocenjuje da trotomno delo Vojislava Šešelja predstavlja jedno od njegovih najboljih dela do sada, a advokat Sava Anđelković ističe da je reč o ozbiljom delu koje opisuje kompleksnost situacije i događaja u Srebrenici.

Šešelj ogolio Mila Đukanovića! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA