Najnovije

SAA OTKRILA JEZIVU MREŽU TUNELA: Ovde su džihadisti mučili sirijske vojnike i civile koji su odbili naredbe militanata (VIDEO)

Sirijska arapska armija (SAA) objavila je video snimke podzemnih terorističkih uporišta u nedavno oslobođenim oblastima u provinciji Idlib.

Tunel koji je otkrila SAA (Foto: Jutjub)

Na snimcima se vidi podzemno uporište terorista na periferiji grada Mardabsa, kao i štab džihadista u selu Babila.

DŽihadistima su tuneli i pećine u Babili služili kao štab odakle su komandovali u ovom području. Na snimcima se vidi komplikovana mreža kaverni, a tuneli su zatrpani ostacima oružja, opreme, potrepština, pa čak i murala koji su napravili militanti.

U drugom delu snimka pokazani su objekti za spavanje i prostorije gde je bilo smešteno naoružanje. Tu su prostorije gde su džihadisti mučili zarobljene sirijske vojnike i civile, a pronađeni su kontejneri sa hemijskim oružjem.

SAA je početkom nedelje otkrila podzemnu tvrđaju, koja je bila sakrivena ispod zgrade lokalnog muzeja u Marat al-Numanu, koji je nedavno oslobođen. Podzemni kompleks je bio na dva nivoa, a prostire se na 1.000 kvadratnih metara. U njemu su bili improvizovani zatvori i prostorije za mučenje lokalnih stanovnika, koji su se protivili militantima.

Pročitajte OVDE kako sirijska vojska i turske trupe vode žestoke borbe u Siriji.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA