Najnovije

SPECIJALNI RAT: Američki helikopter Bell 360 “uništio” ruski protivvazdušni sistem S-400 (VIDEO)

Američka kompanija Bell Helicopters u provokativnom videu demonstrira kako njihov najnoviji model helikoptera Bell 360 uništava ruski sistem protivvazdušne odbrane S-400.

Ilustracija (Foto: pixabay. com)

Sudeći prema navedenom videu, zaista je u pitanju sistem protivvazdušne odbrane S-400.

Ovaj video je već pokrenuo mnoga pitanja među ruskim i američkim stručnjacima, jer obe strane znaju da su sposobnosti ruskih sistema protivvazdušne odbrane, čak i na relativno maloj udaljenosti od napadačkog helikoptera Bell 360 Invictus, prilično ozbiljne i helikopter bi bio uništen na više od 50 km od lokacije sistema.

„U videu, helikopter za izviđanje i borbu leti iznad neravnog terena, a zatim lansira raketu nad konvojem koji dočarava siluete sistema protivvazdušne odbrane, koji neverovatno liče na ruske sisteme S-400 Trijumf.

Raketna eksplozija iz američkog helikoptera uništava radare i dva lansera. SAD negativno reaguju na kupovinu ruskog sistema protivvazdušne odbrane u svetu. Sistem S-400 su već kupile Turska, Kina i Indija “, izveštava Ren TV.

Stručnjaci takav video snimak nazivaju provokativnim, primećujući da u Sjedinjenim Državama ruske sisteme smatraju veoma opasnim i ne pokušavaju da im se približe ni na nekoliko stotina kilometara – jedini izuzetak su obaveštajni avioni koji pokušavaju da odrede frekvencije ruskih sistema.

„Takvi „crtani filmovi“ uopšte ne otkrivaju sposobnosti američkih helikoptera. Da li da podsetim američke „kolege“ da je pristup položajima S-400 pokriven sistemima protivvazdušne odbrane poput „Tor“, „Pancir-S“ itd.? “, rekli su neki ruski specijalci.

Pojedini turski vojni inženjeri i specijalci su pre nekoliko dana objavili izveštaj o tome da ruski sistem S-400 ima nekih problema kada se vazdušni cilj nalazi na nadmorskoj visini od jednog kilometra.

Prema njihovim rečima, kada se vazdušni cilj nalazi na pomenutoj nadmorskoj visini efektivni domet njegovog otkrivanja i uništavanja iznosi samo 70-180 kilometara, a kada je cilj na nadmorskoj visini manjoj od jednog kilometra, govorimo o poraznim aerodinamičkim ciljevima udaljenim samo nekoliko desetina kilometara.

Ogromni turski konvoj ušao u Idlib! Čeka se sastanak Moskve i Ankare! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Webtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA