Najnovije

SRPSKA DESNICA PODRŽALA PIROTSKE SELJAKE: Preispitati sulude odluke! (FOTO)

Na današnjem protestu oko stotinak meštana mz Krupac protiv eutanazije svinja u tom kraju i zakopavanja leševa u neposrednoj blizini njihovih kuća, prisustvovao je i koordinator Srpske Desnice Milan Petrović.

Srpska Desnica na protestu (Foto: Srpska Desnica)

"On je žiteljima Krupca pružio punu podršku u realizaciji svojih zahteva, a to je da se preispitaju sve sulude odluke Uprave za veterinu i lokalnog štaba za vanredne situacije da se zbog pojave afričke kuge kod jednog primerka divlje svinje u okolini Dimitrovgrada pribegne eutanaziji svih domaćih svinja u atarima sela koja naležu tom području grada Pirota."  - piše u saopštenju Srpske Desnice.

Srpska Desnica napominje da se ova bolest nije pojavila ni kod jedne domaće svinje u tom području, pa smatraju da nije bilo ni potrebe za ovakvim drastičnim merama. 

Posebno zabrinjava što se nakon eutanazije leševi zakopavaju u veoma plitkim rupama u neposrednoj blizini sela Krupac.​ 
Po rečima Milana Petrovića, ovakva nepromišljena odluka štaba za vanredne situacije i preporuke Uprave za veterinu ima za cilj uništenje Srpskog seljaka i Srpskog sela zarad bogaćenja lokalnih klaničara koji su prethodnih dana imali “pune ruke” posla zahvaljujući ovakvim odlukama, te da iz ovoga možemo zaključiti šta je možda bio cilj. 

Srpska Desnica je u svom saopštenju naglasila da će reagovati kod nadležnog ministarstva i tražiti hitno zdravorazumsko objašnjenje povodom ovih događaja.

Otvoren prolaz Vučićevim trojancima u srpski parlament! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA