Najnovije

DŽIHADISTI BEŽE IZ SARAKIBA: Asadove snage uz pomoć Hezbolaha gaze teroriste u istočnom Idlibu

Pripadnici Sirijske arapske armije (SAA) i Hezbolaha oslobodili su veći deo Sarakiba, koji je jedan od ključnih gradova u istočnom Idlibu.

SAA napreduje u Sarakibu (Foto: Jutjub)

Sarakib je strateški važan grad u istočnom Idlibu, koji je SAA nekoliko puta oslobađala i gubila u prethodnih nekoliko nedelja.

SAA na ovom frontu ima podršku Hezbolaha, kao i ruske avijacije. Sirijska vojska je uspela da povrati gradove Kafr Batek, Dadik, Tal Dadik, DŽavbas i San.

Lokalni mediji navode da SAA sa svojim saveznicima napreduje unutar Sarakiba, pošto su njihove snage zauzele nekoliko važnih kvartova od džihadista i militanata, koje podržava Turska.

Sirijska vojska je u poslednjih nekoliko sati uspela da napravi veliku ofanzivu u istočnom Idlibu i pored toga što džihadisti imaju ogromnu podršku Turske.

Jedan vojni izvor naveo je da se očekuje da SAA uskoro ponovo oslobodi Sarakib, a onda da preusmeri svoje snage na južni Idlib.

Sirijska vojska se nada da će očistiti Sarakib u narednim satima prije nego što su prebacili trupe u regiju Jabal Al-Zaviia u južnom Idlibu.

Pročitajte OVDE kako je turska oborila sirijski avion.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA