Najnovije

DŽIHADISTI UNIŠTILI JOŠ JEDAN DREVNI GRAD U SIRIJI: Teroristi koristili arheološko nalazište kao vojnu bazu! Evo šta je SAA pronašla (VIDEO)

Sirijska arapska armija (SAA) objavila je video sa snimcima ostataka drevnog grada Al-Bara u Idlibu, koji je do nedavno bio u rukama džihadista.

Drevni grad Al-Bara (Foto: Jutjub)

Snimci prikazuju deo čuvenog arheološkog nalazišta, koji se nalazi 90 kilometara jugozapadno od Alepa. 

DŽihadisti su ovo nalazište uništili i pretvorili ga u svoje sedište. Oni su koristili tunele za skladištenje oružja i vojne opreme.

“Al-Bara je arheološko nalazište koje sadrži dosta istorijskih ruševina. Grupe militanata su ga koristile kao svoje uporište. Dobro su se obezbedili. Oni znaju da SAA ne napada istorijska mesta zbog čega su i ovo mesto odabrali kao svoje uporište. Dobro su se obezbedili, ali smo mi nekako uspeli da oslobodimo ovo mesto”, rekao je jedan oficir sirijske vojske.

Drevna Al-Bara, koja se nalazi zapadno od autoputa M5 Damask – Alepo, nalazi se na listi UNESKO-ve svetske kulturne baštine. 

SAA je ovu mesto oslobodila pre nekoliko nedelja posle žestokih borbi sa džihadistima, koji su imali podršku turske vojske.

Pogledajte OVDE gde se krio jedan od vođa džihadista.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA