Sastojci:
– 1/2 kilograma krompira
– 350 grama mlevenog mesa
– 1 crni luk
– 1 šargarepa
– 2 crvene paprike (150 g)
– 1/2 litra vrele vode
– 200 grama pasiranog paradajza
– 50 ml pavlake za kuvanje
– vegeta, peršun, paprika, biber.
Priprema:
U većoj, dubljoj tavi zagrejati ulje i propržiti mleveno meso koje ćete odmah začiniti sa vegetom, paprikom.
Dodati mesu crni luk i pustiti da se dobro uprži, celo vreme mešati.
Dodati krompir i mešati par minuta, te dodati pasirani paradajz, peršun, šargarešu, sipati po potrebi tečnosti i pustiti da se tako pirja jedno 15 minuta, pa dodati papriku, začiniti jos po potrebi, sipati prepostalu tečnost, pavlaku i pustiti na laganoj temperaturi da se kuva dok krompir ne bude kuvan.
Recept za rolovanu piletinu pročitajte OVDE.
Izvor: Informer