Najnovije

MUSTAFA PROVERAVA DETALJE SASTANKA VUČIĆA I TAČIJA! Poslao čoveka sa specijalnim zadatkom u Grenelov kabinet!

Nakon više uzastopnih upozorenja Prištini o mogućem povlačenju američkih trupa sa kosovske teritorije, ako takse ne budu ukinute odmah i bezuslovno, predsednik DSK, Isa Mustafa kaže da je poslao funkcionera te stranke da sa Ričardom Grenelom razgovara direktno o detaljima nedavnog susreta srpskog predsednika Aleksandra Vučića i Hašima Tačija u Vašingtonu.

Aleksandar Vučić i Hašim Tači (Foto: Jutjub)

Neimenovani funkcioner DSK dobio je zadatak i da specijalnom izaslaniku američkog predsednika za dijalog, Grenelu, prenese stavove te stranke o aktuelnoj situaciji na prištinskoj političkoj sceni.

Obrađajući se građanima Kosova, Mustafa je na svom fejsbuk profilu napisao da priznaje da su odnosi Prištine i SAD ušli u, kako navodi, "vrlo delikatnu i kritičnu fazu", ali smatra da ni takse ni mere reciprociteta ne mogu da se mere sa tim odnosima.

Reagujući na izjavu republikanskog senatora Dejvida Perđua, Mustafa kaže da ona jasno ukazuje gde je Kosovo danas.

"Ne postoji naknada ili reciprocitet koji određuje odnos sa našim glavnim saveznikom. Kao vođa DSK, jasno sam tražio bezuslovno ukidanje tarife i da bi reciprocitet trebalo da bude dogovoren sa SAD i EU, zavisno od ponašanja Srbije. To je stav i DSK. Smatram da na Kosovu ne postoje oni koji mogu da ugroze ili da dovedu u pitanje odnose sa SAD", naveo je Mustafa.

Lider DSK je napisao da je u kontaktu sa Grenelom, kao i da će razgovarati sa koalicionim partnerom Aljbinom Kurtijem.

"Razgovaraću sa premijerom Kurtijem, kao koalicionim partnerom, a kao DSK u narednim danima razjasnićemo aktivnosti koje održavaju partnerstvo i prijateljstvo sa SAD", naveo je Mustafa.

Pročitajte OVDE kakvu su paniku u Prištini izazvale američke pretnje!

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA