Najnovije

SA OVIM ORUŽJEM SIRIJI NE MOGU DA PRIĐU NI DRONOVI NI BORBENI AVIONI! Rusi pokazali sisteme Krasukha!

Ruski sistemi elektronskog ratovanja igrali su značajnu ulogu u vazdušnoj odbrani Sirije tokom poslednjih nekoliko dana otvorenog sukoba sirijskih i turskih oružanih snaga u Idlibu.

Ruski sistemi elektronskog ratovanja Krasukha (Foto: Jutjub)

U izveštaju u utorak, vazduhoplovna publikacija Avia.Pro izvestila je da je ruska vojska koristila sisteme elektronskog ratovanja Krasukha-2 i Krasukha-4 za suzbijanje turskih napada bespilotnih letelica po Idlibu i Alepu.

„Zahvaljujući ovim sistemima, turske bespilotne letelice mogle su da budu skrenute sa svojih ruta, i iz istog razloga turski bespilotne letelice i borbeni avioni F-16 nisu mogli efikasno da pogode kopnene ciljeve“, rekli su, ističući da „prema određenom broju izvori, samo 10% raketa koje je lansirala turska avijacija uspelo je da pogodi ciljeve.” 

„Stručnjaci napominju da razmeštanje dve vrste sistema Krasukha u Siriji odmah ukazuje na činjenicu da je Rusija ozbiljno uzela odgovornost obezbeđenja sirijske vojske, pokazujući efikasnost svojih sistema elektronskog ratovanja“, dodali su.

Deset turskih bespilotnih letelica oboreno je tokom oružanog sukoba sa sirijskim oružanim snagama, ovo uključuje i par ANKA dronova.

Ko je kriv za pad “Bajraktara”, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA