Najnovije

SKIDAJU IH I TUKU! NEVEROVATNA TURSKA PROPAGANDA! Migranti lažno optužuju Grke da ih muče i pljačkaju

Turski mediji objavili su fotografije i snimke sa ničije zemlje između Turske i Grčke na kojima se vide polugoli muškarci sa ožiljcima od bičevanja po leđima. Migranti tvrde da su ih grčki graničari navodno skinuli, a onda i tukli, ali je u tu priču malo ko poverovao. Veruje se da su nesrećni ljudi jedni drugima nanosili povrede kako bi se svet sažalio i pustio ih u EU.

Migranti (Foto: Jutjub)

Turski novinari pričali su sa migrantima, koji su im pokazivali ožiljke od udaraca. Jedan od njih, koji se predstavio samo kao Muhamed, ispričao je da su mu Grci ukrali poslednjih 1.000 evra ušteđevine sa kojom je planirao da ode u EU, kao i pasoš.

- Policija je prvo tukla moju ženu, kad im je tražila da joj vrate dokumenta, uključujući naš venčani list. Kako bih je zaštitio, prišao sam, ali sam dobio batine - rekao je Muhamed.

On je dodao da je grčka policija uhapsila i skinula sve do gaća gomilu migranata.

- Onda su ih tukli i pustili napolje onako gole - naveo je Muhamed.
Međutim, u tu njegovu priču, kao i veliki broj sličnih, skoro niko nije poverovao. Osim što je grčka vlada demantovala da maltretira i bije migrante, na društvenim mrežama građani Evrope obrušili su se na Tursku, kritikujući je zbog takve propagande.

- Ovo je tursko maslo. Grčki policajci nisu monstrumi. Zašto bi skidali ljude u gaće, a onda ih tukli. Oni se protiv pokušaja probijanja granice bore suzavcem i šok bombama - jedan je od komentara.

I drugi korisnici društvenih mreža veruju da je sve smislila Turska.

- Na ovaj način Turci su mislili da će izazvati sažaljenje, te da će migranti proći u EU. Takva vrsta propaganda je ranije možda mogla da prođe, ali više ne. Niko ne može da se sažali na ljude koji sami sebe tuku i onda se slikaju, tvrdeći da im je to uradio neko drugi - naveo je jedan od korisnika društvenih mreža.

Inače, na ničijoj zemlji između Turske i Grčke nalazi se više od 24.000 migranata, koji čekaju da uđu u EU.

Turski novinar priča o mecima koji se ne čuju

Turska nacionalna televizija TRT objavila je prilog u kojem novinar tvrdi da grčki graničari pucaju na migrante. Na snimku novinar sa grupom migranata beži, navodno, od metaka i baca se u neki rov, sve vreme govoreći kako Grci pucaju na njih. Međutim, na snimku se uopšte ne čuju pucnji, čak je u pozadini snimljena grupa migranata kako mirno stoji.

Rusi samo treba da na svoje brodove postave ovo i Ameri su unakaženi!  Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA