Najnovije

TRAMPOVA KULA SE RUŠI?! Predsednik SAD udario na svoje: "Jadni ste"! Totalni razdor!

Predsednik SAD Donald Tramp koji treba da predstavi mere za podsticaj američke privrede kao odgovor na rizk od novog korona virusa, ocenio je američku centralnu banku kao „jadnu“, i optužio je za sporo donošenje odluka u borbi protiv ekonomskog uticaja epidemije.

Donald Tramp (Foto: Jutjub)

Naše Federalne rezerve su jadne i spore, predvođene DŽejom Pauelom koji je podigao kamate suviše brzo i spustio ih suviše kasno, i koji treba da vrati našu referentnu kamatnu stopu na nivo naših konkurenata - napisao je Tramp u Tviter poruci.

Po Trampovim rečima konkurentne zemlje sada imaju prednost koja ide do dva procentna poena, i imaju još dodatnu pomoć za devize.

Tramp je takođe pozvao američku centralnu banku (Federalne rezerve-Fed) da bude lider umesto da sa zakašnjenjem sledi druge centralne banke.

On je izneo ove komentare pred današnje predstavljanje „opsežnih“ mere za podsticaj ekonomije i pomoć najosetljivijim domaćinstima i frimama, kako je najavio.

Epidemija korona virusa je izazvala takvu paniku na tržištu da je Fed prošle nedelje spustio kamate za 0,50 poena. Kamate su sada u rasponu između jedan i 1,25 procenata. Ta odluka je doneta ne čekajući na redovni sastanak, u skladu sa ulogom vatrogasca koju je centralna banka imala i za vreme finansijske krize 2008-2009. Međutim, predsednik Tramp smatra tu meru suviše blagom.

U Evropi referentna kamatna stopa Evropske centralne banke je nula, a stopa za uloge banaka je već ušla u negativnu sferu i iznosi minus 0,50 posto.

Šta su Rusi spremili Amerikancima u Siriji, saznajte OVDE!

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA