Najnovije

ZVANIČNO: Peking očekuje da će u prvom kvartalu 2020. imati 70 odsto manje turista

Zbog izbijanja koronavirusa, očekuje se da će se prihodi od turizma u periodu januar-mart smanjiti za 12 milijardi američkih dolara, ili za 64,7 posto u odnosu na isti period prethodne godine.

Fotografija snimljena 12. februara 2020. godine pruža pogled na Južnu Lugugu Aveniju, popularno turističko mesto u Pekingu. Foto: Xinhua/Ju Huanzong

Očekuje se da će Peking ugostiti 44 miliona manje turista u prvom kvartalu ove godine u odnosu na isti period prošle godine, ili godišnje smanjenje od 70 posto, rekao je Čen Dong, šef opštinskog Biroa za kulturu i turizam Pekinga.

Zbog izbijanja koronavirusa, prihod od turizma u periodu januar-mart očekuje se da padne za 84 milijarde juana (oko 12 milijardi američkih dolara), ili za 64,7 posto u godini, rekao je Čen.

Avionska fotografija snimljena 1. januara 2020. prikazuje turiste kako posmatraju izlazak sunca tokom proslave koja obeležava Novu godinu na delu Mutianiu na Velikom zidu u Pekingu. Foto: Xinhua/Ding Hongfa

Od 24. januara grad je zatvorio 181 turističku lokaciju i obustavio poslovanje 3.016 turističkih agencija. Tokom sledećeg novogodišnjeg odmora grad je primio 81,9 odsto manje turista i ostvario 89,8 odsto manje prihoda od turizma nego pre godinu dana.

Biro je uveo niz mera za pomoć turističkim preduzećima koja se bore, uključujući davanje subvencija u iznosu od 345 miliona juana, a neke podstiču da razviju turističke proizvode na mreži kako bi se podstakli novi pokretači rasta.

Prošle godine grad je primio 320 miliona turista, što je 3,6 odsto više u odnosu na prethodnu godinu, a prihod od turizma ostvario je 622,46 milijardi juana, što je više za 5,1 odsto, navodi Čen.

Koronavirusom ukupno zaraženo 12 osoba u Srbiji, više OVDE.

Izvor: Sinhua

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA