Najnovije

ČEDOMIR ANTIĆ: Vučić je bio izdajnik i 90-ih (VIDEO)

Istoričar Čedomir Antić u emisiji "Tema" govorio je o epidemijama smrtonosnih bolesti koje su pogađale Evropu i Balkan, situaciji u Crnoj Gori, njegom predlogu za rešenju pitanja Kosova i Metohije, izborima u Srbiji i odnosu prema aktuelnom režimu.

Čedomir Antić (Foto: Helm Kast)

Antić kaže da je pozitivno iznenađen situacijom u Crnoj Gori, ali da bi iako dođe do smene režima Mila Đukanovića trebalo precizno definisati odnose sa Podgoricom. On objašnjava da se zalaže za Srbiju kao unitarnu državu i da je pitanje koliko u Crnoj Gori ljudi to žele, čak i oni koji se deklarišu kao Srbi. Antić smatra da Srbija ne treba da dozvoli da ponovo glas glasača iz Crne Gore vredi 40 puta više nego glas građana Srbije aludirajući na SRJ i Državnu zajednicu SCG. Navodeći kao jedno od mogućih rešenja stvaranje nečega poput Republike Srpske od Crne Gore.

Antik kaže da je Aleksandra Vučić bio izdajnik i 90ih, ali i da je nastavio to da bude nakon Briselskog sporazuma. 

Antić kaže da bi uspeh bojkota bio ako više od 2 miliona glasača ostane kod kuće na dan izbora. ON je upozorio opoziciju da ne treba da se hvata za procente jer je vlast po prvi put očistila izborni spisak i smanjio broj birača kako bi uspeo da osujeti bojkot i dobije izlaznost preko 50 posto.

Opozicija traži odlaganje izbora zbog korona virusa, više o tome saznajte OVDE.

Izvor: Pravda 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA