Najnovije

Kina će ubrzati obnavljanje rada kroz čitavu industriju

Preduzeće se pomoćne mere kako bi se malim i srednjim preduzećima olakšale poteškoće sa finansiranjem i omogućilo da nastave sa radom tokom ovog teškog vremena.

Zaposleni radi u kompaniji za proizvodnju elektronskih automobila u industrijskom parku okruga Đangbei u Čongkingu, jugozapadna Kina, 10. marta 2020. Đangbei je uveo politike kojima pomaže lokalnim preduzećima da uredno nastave sa radom. Foto: Xinhua/Wang Quanchao

Kina će preduzeti višestruke korake da bržim tempom obnovi rad i proizvodnju širom kompletnog industrijskog lanca usred borbe protiv nove epidemije koronavirusa, saopštilo je u petak Ministarstvo industrije i informacionih tehnologija (MIIT).

Manjak radne snage, poremećen prevoz, mali novčani tokovi, kao i nedostatak sirovina i zaliha za kontrolu epidemije glavne su prepreke da se industrijski lanac pokrene u punom nagibu, rekao je Sin Guobin, potpredsednik MIIT-a.

Vodeća preduzeća u ključnim industrijama kao što su sanitetska oprema, svakodnevne potrebe, komunalna preduzeća, prolećna poljoprivreda i spoljna trgovina se ohrabruju da pruže ruku svojim preduzećima koja se nalaze uzvodno i nizvodno, kako bi lanac snabdevanja bio stabilan, rekao je Sin.

Preduzeće se mere podrške kako bi se olakšalo opterećenje finansiranja malih i srednjih preduzeća (MSP), koja su najopterećenija, kako bi ih se prevladalo tokom ovog teškog vremena, rekao je.

Takođe je napomenuo da treba osigurati nesmetan transport kako bi se ubrzao koordinisani nastavak rada industrijskih lanaca.

Zemlja će postići napredak u širenju domaćih potreba, gajenju novih poslovnih oblika i ojačavanju novih infrastrukturnih projekata kao što su 5G mreža, industrijski internet i veštačka inteligencija, rekao je Sin.

Preko 95 odsto glavnih industrijskih preduzeća i izvan provincije Hubei nastavilo je sa radom, a oko 60 odsto MSP ponovo je započelo svoj rad, navodi Sin.

Ovo je kompletna kineska strategija suzbijanja COVID-19, više OVDE.

Izvor: Sinhua
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA