Najnovije

MASKE DOLE: Kina postiže veliki napredak u borbi protiv koronavirusa

Kineska situacija za sprečavanje i kontrolu epidemije nastavlja da se poboljšava, beležeći veliki napredak u trenutnoj fazi, rekao je u petak portparol zdravstvene komisije.

Članovi medicinskog tima iz kineske provincije Điangki privremeno skidaju maske za grupnu fotografiju nakon ceremonije zatvaranja u privremenoj bolnici Vučang u Vuhanu, u centralnoj kineskoj provinciji Hubei, 10. marta 2020. godine. Foto: Xinhua/Shen Bohan

Sa kopnenog dela Kine prijavljeno je u četvrtak osam novih potvrđenih slučajeva, a pet ih je u provinciji Hubei, epicentru epidemije, rekao je Mi Feng, portparol Nacionalne zdravstvene komisije na konferenciji za štampu u Pekingu.

Sva tri nova slučaja izvan provincije Hubei ušla su van kopna, čime je ukupan broj uvezenih slučajeva na 88, rekao je Mi.

Od četvrtka, ukupno 21 region na nivou provincije i Sinjiangov proizvodni i građevinski korpus nisu videli nove domaće slučajeve više od 14 dana, dok je šest regiona na nivou provincije više od jedne nedelje prijavilo nove domaće slučajeve, kaže Mi.

Ovo je kompletna kineska strategija suzbijanja COVID-19, više OVDE.

Izvor: Sinhua

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA