Najnovije

NAROD DIGAO BUNU! "Šarčević zatvorio svoju privatnu školu, a državne moraju da rade! Neka deca su izgleda važnija od druge" (FOTO)

Na informaciju da privatna škola Ruđer Bošković u Beogradu u ponedeljak 16. marta počinje da sprovodi onlajn nastavu za svoje učenike, ministar prosvete u Vladi Srbije Mladen Šarčević kaže da je to tačno ali da to nije u suprotnosti sa preporukama Vlade Srbije.

Mladen Šarčević (Foto: Jutjub)

On kaže da se pravi buka ni oko čega, odnosno samo zato što je on povezan sa tom školom.

"Kada budemo uskoro pustili onlajn sistem nastave za sve škole u Srbiji onda mi niko neće čestitati na tome“, kaže Šarčević i dodaje da je svestan da i sada puno roditelja ne pušta decu u školu zbog straha od širenja korona virusa i da se to sve beleži.

On kaže da se radi na tome da već naredne nedelje svi budu u mogućnosti da imaju onlajn nastavu.

Ranije danas na vanrednoj konferenciji za novinare predsednica Vlade Ana Brnabić je saopštila da do daljeg neće biti obustave nastave u školama u Srbiji jer ne postoji opasnost od širenja korona virusa među školskom populacijom.

Članovi Kriznog šataba Vlade Srbije koji predvodi Ana Brnabić su svi do jednoga uveravali javnost da u ovom trenutku nema razloga da se obustavi nastava u školama i da se zatvaraju vrtići jer deca nisu ugrožena i ne prenose virus, kako navodno pokazuje dosadašnje iskustvo sa Kovid-19.

Ova izjava izazvala je bes građana na društvenim mrežama.

Pročitajte OVDE šta su se dogovorili Aleksandar Vučić i Angela Merkel.

Izvor: Birn/N1/Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA