Najnovije

PRILEPIN: Nije daleko dan kada će predsednik Ukrajine pozvati Rusiju da pošalje vojsku u Kijev!

Samo Rusija može da bude arbitar u Ukrajini kada Kijev izgubi sposobnost da njome upravlja – ocenio je ruski pisac i lider partije Za pravdu Zahar Prilepin.

Donbas (Foto: Jutjub)

On je ratovao za Donbas, čak je bio zamenik komandira bataljona komandosa Donjecke Republike. Zato ne treba sumnjati da zna šta govori kada kaže:

„Sada su u armijama donabaskih republika stoprocentno domaći ljudi. Dobrovoljcima iz Rusije je postalo komplikovano da idu u Donbas, a i nema više nikakve potrebe. Armije obeju republika imaju više nego dovoljno svojih momaka“.

Prilepin je posebno naglasio da je Kijevu za regulisanje odnosa sa Donbasom potrebna „treća sila“. A pošto se Evropa „povukla u stranu“ – jedini arbitar u regionu ostala je Rusija.

Podsetio je da su Ukrajinci  2014-te – u vreme državnog prevrata u Kijevu – strahovali da će se na glavni gradski trg spustiti ruski vazdušni desant i nastavio:

Sve češće mi se čini da će neki ukrajinski predsednik u ne tako dalekoj budućnosti zamoliti (Moskvu) da desantira padobrance-komandose u centru Kijeva i spasi ga. Dvojac Zelenski-Avakov (ministar unutrašnjih poslova) nije u stanju da upravlja zemljom. Zato Ukrajina postaje zemlja kojom niko ne upravlja. NJoj je potreban spoljni arbitar, a drugoga osim Rusije – nema“.

Obaveštajna služba SSSR nije izgubila Hladni rat! Problem je nastao onda…  Pročitajte OVDE  sve o tome.

Izvor: fakti. org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA