Najnovije

SVI ŽELE DA IM ONA ČUVA NEBO! U Venecueli primećeni ruski PVO sistemi „Pečora-2M“ (FOTO)

Na vojnoj vežbi u Venecueli viđeni su samohodni raketni sistemi S-125M „Pečora-2M“ sa kojima je opremljena njena armija. Iako je napravljen na bazi raketnog sistema S-125 „Neva“ koji je još 60-ih godina prošlog veka ušao u naoružanje, „Pečora-2M“ i dalje predstavlja ubojito sredstvo koje neprijatelju može naneti osetne gubitke. NJene mogućnosti su pre dve godine potvrđene i u Siriji.

Pečora-2M (Foto: RIA)

Venecuela ima možda i najmoćniju PVO u celoj Latinskoj Americi,. Pored sistema 9K317 „Buk-M2“ tu se još nalazi i modernizovana „Pečora-2M“ i naravno S-300VM „Antej-2500“ koji je glavni sistem za odvraćanje od eventualne spoljne agresije na ovu zemlju. Kopnene jedinice PVO su naoružane velikim brojem modernizovanih PVO oruđa ZU-23-2M, kao i lakim prenosim raketnim lanserima „Igla-S“.

Samohodni raketni sistem „Pečora-2M“ se uspešno oprobao i u Siriji, gde je imao dobar uspeh u borbi protiv savremenih krstarećih raketa. Tako je u aprilu 2018.godine prilikom velikog napada SAD i njenih saveznika ukupno lansirano 13 raketa iz sistem „Pečora-2M“, od čega je 5 raketa uništilo zahvaćene ciljeve ostvarivši procenat uspešnosti od 38,46%.

Pretpostavka je da sirijska vojska raspolaže sa 12 operativnih sistema „Pečora-2M“, koji su uz pomoć ruskih stručnjaka dobila značajan paket modernizacije. Tom prilikom su primenjene savremene računarske tehnologije, koje su omogućile efikasnu primenu ovog sistema.

Što se tiče PVO Venecuele, ona je ovaj sistem nabavila iz Rusije 2012/2013.godine. Ruska Federacija je ovoj zemlji odobrila kredit u iznosu od 2,2 milijarde američkih dolara, od čega je dobar deo namenjen opremanju venecuelanske vojske. Uz ove rakete je išla i isporuka savremenih samohodnih haubica Msta-S.

Kao rezultat modernizacije ovog sistema dobila se mogućnost presretanja/obaranja razonovrsnih letećih objekata kao što su krstareće rakete, bespilotne letelice, avioni različite namene koji poseduju tehnoloiju smanjene radarske uočljivosti. Horizontalna daljina presretanja ovih ciljeva dostiže 32000 metara, a visina se kreće u rasponu 0.020-20000 metara. Tom prilikom vazdušni objekti mogu da lete brzinom od 1000 m/sekundi.

Ceo sistem je mobilan jer se postavlja na šasiju kamiona M3KT-8021 koji ima pogon 6h6. Lansirno vozilo sa raketama može na kvalitetnom putu da ostvari brzinu od 60 km/čas.

Policija evrpskih zemalja stiže na grčko-tursku granicu uz srpske ratne pesme! Više o tome OVDE!

Izvor: bog-rata.com

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA