Najnovije

TURSKA VOJSKA U POKRETU! Saradnja sa teroristima će ih skupo koptati! Ovo se sprema!(FOTO)

Turska vojska je trenutno u pokretu ka delu auto-puta M4 koji je blokirala naoružana grupa džihadista. Kako javljaju izvori sa terena, iako militanti sarađuju sa Turcima, odbili su da ispoštuju glavnu odredbu dogovora do kog su došli predsednici Rusije i Turske, Vladimir Putin i Redžep Tajip Erdogan. 

Turska vojska (Foto: Jutjub)

Ostaje da se vidi da li je u pitanju šira pobuna džihadista protiv svojih dobrotvora iz Ankare, pošto su Turci često imali problema da kontrolišu naoružanu rulju koju koriste u borbi protiv Asada.

Strateški važan auto-put M4 ide paralelno sa turskom granicom i povezuje Sarakib i Latakiju. U poslednjim akcijama sirijske vojske u februaru ove godine saobraćajnica je oslobođena od svih borbenih grupa islamista.

Podsećamo, u Moskvi su se 5. marta sastali ruski predsednik Vladimir Putin i turski predsednik Redžep Tajip Erdogan, koji su razgovarali o regulisanju situacije u sirijskoj provinciji Idlib.

Sastanak je završen donošenjem zajedničkog dokumenta, koji sadrži tri tačke: prekid vatre koji počinje u ponoć u noći između 5. i 6. marta, uspostavljanje bezbednosnog koridora u dužini od šest kilometara ka severu i jugu od strateški važnog puta M4 u Idlibu i zajedničke patrole dve zemlje od 15. marta duž puta M-4, koji povezuje Latakiju i Alep. 

Putin potpisao ustavne izmene! Više o tome OVDE.

Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA