Najnovije

KINA TRAŽI OBJAŠNJENJE: „SAD, recite nam sve o koronavirusu i da li ste vi zarazili Vuhan?“

PR ministarstva spoljnjih poslova Kine Zao Lijian izjavio je da su kornavirus u Vuhan, kineski grad u pokrajini Hubei, najpogođeniju ovim virusom, mogli doneti američki vojnici.

Koronavirus (Foto: Jutjub)

„Budite otvoreni! Obelodanite podatke! SAD, dugujete nam objašnjenje“, napisao je Zao Lijian na Tviteru.

On je na taj način komentarisao izjavu sekretara američkog Centra za prevenciju i kontrolu bolesti (CDC) Roberta Redfilda, koji je saopštio da je u SAD bilo nekoliko slučajeva kada je ljudima koji su preminuli od gripa naknadno ustanovljeno da su imali koronavirus.

Ranije je bilo ovakvih izjava u kineskim medijima, ali nikada na službenom nivou. Kada se kao mogućnost pominjala namerna ili spontana kontaminacija stanovnika Vuhana tokom Svetskih vojnih igara koje su u tom kineskom gradu održane u oktobru 2019.

U takmičenju u 28 sportova je učestvovali 9. 308 sportista iz 110 zemalja. Američka vojna sportska reprezentacija je imala 172 sportista, dok je broj pratećeg osoblja medijima nepoznat.

Iako smo ovde u sferi nagađanja, baš tog meseca je američki Centar za strateške i međunarodne studije i izradio izveštaj i predao ga Kongresu Sjedinjenih Država, a tamo stoji sve ono što se događalo od prvog slučaja zaraze u Vuhanu u decembru 2019. do danas. Podudarnosti u scenariju su neverovatne, osim što je CSIS „predviđao“ da će pandemija izbiti u međunarodnoj vazdušnoj luci u Berlinu.

Budući da je Kina sada i službeno zatražila od Vašingtonu da kaže punu istinu o svemu i kada i kako su američki pacijenti umrli od koronavirusa, a da niko nije obavestio svet o tome što se dogodilo, ovde ulazimo u novu „zonu sumraka“ u kojoj je sve moguće, iako s druge strane sve može biti kako su izveštavali mediji, uključujući kineske.

Ono što znamo je da je do danas u svetu potvrđenih zaraza od koronavirusa više od 120.000 ljudi u više od 100 zemalja. Od posledica je službeno preminulo 4.000 ljudi. Epidemija je, takođe službeno i prema pisanju medija, izbila u decembru 2019. u kineskom gradu Vuhanu.

U međuvremenu su u četvrtak kineske vlasti saopštile prolazak vrhunca epidemije koronavirusa u zemlji. U svim regijama Kine, osim provincije Hubei, tokom nedelje nisu otkriveni novi slučajevi.

Pročitajte OVDE  još detalja o ovome.

Izvor: logicno. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA