Najnovije

Kina i Kambodža pokrenule zajedničku vojnu vežbu protiv antiterorizma i za humanitarno spasavanje

Kambodža i Kina pokrenule su četvrtu zajedničku vežbu pod nazivom "Zmajevo zlato 2020" o borbi protiv terorizma i humanitarnom spašavanju u Kambodžanskoj jugozapadnoj provinciji Kampot.

Vojnici učestvuju u ceremoniji otvaranja zajedničke vojne vežbe Kambodže i Kine u jugoistočnoj provinciji Kampot, Kambodži, 15. marta 2020. godine. Foto: Cui Songrou/Xinhua

Kambodža i Kina pokrenule su zajedničku vežbu na poligonu Tečo Sen Čumkiri u jugoistočnoj provinciji Kampot u Kambodži.

Ceremonijom otvaranja vežbe predsedavao je general Vong Pisen, glavni komandant Kraljevskih oružanih snaga Kraljevine Kambodže i ambasador Kine u Kambodži, Vang Ventian. Vežba nazvana "Zmajevo zlato 2020" trajaće do 1. aprila.

Vojnici učestvuju u ceremoniji otvaranja zajedničke vojne vežbe Kambodže i Kine u jugoistočnoj provinciji Kampot, Kambodži, 15. marta 2020. godine. Foto: Cui Songrou/Xinhua

Govoreći na tom događaju, general Pisen rekao je da je vežba ključna za razmenu iskustava i dalje unapređenje sposobnosti vojnog osoblja dve zemlje u borbi protiv terorizma i u humanitarnom radu.

"To će dodatno poboljšati saradnju između Kambodže i Kine na polju antiterorizma i humanitarnog spasavanja i doprineti održavanju mira, stabilnosti i razvoja u dveju zemalja u regionu", rekao je.

Fotografija snimljena 15. marta 2020. godine prikazuje ceremoniju otvaranja zajedničke vojne vežbe Kambodže i Kine u jugoistočnoj provinciji Kampot u Kambodži. Foto: Cui Songrou/Xinhua

Ambasador Vang rekao je da vežba neće samo produbiti bilateralnu vojnu saradnju, već će i razvijati sposobnosti vojnika dve zemlje.

Tokom vežbe, učesnici će sprovoditi programe obuke kao što su upotreba antiterorističke opreme, vežbe gađanja uživo, razminiranje, lov na ljude, kao i potraga i spašavanje.

Kambodža i Kina izvele su prvu zajedničku vežbu u decembru 2016. godine.

Pročitajte OVDE kako Rusija šalje pomoć Siriji.

Izvor: Sinhua

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA