Najnovije

KLUB GENERALA I ADMIRALA pružio podršku angažovanju Vojske Srbije i merama za sprečavanje širenja virusa korona! (FOTO)

Klub generala i admirala Srbije, Udruženje vojnih penzionera Srbije i generali u penziji LJubiša Diković, Vladimir Lazarević i Božidar Delić podržali su mere koje se preduzimaju na sprečavanju širenja virusne infekcije COVID-19.

Vojska Srbije u vanrednom stanju (Foto: mod.gov.rs)

Predsednik Skupštine Kluba generala i admirala Srbije general-potpukovnik u penziji Milomir Miladinović istakao je da u potpunosti podržava odluku o uvođenju vanrednog stanja koja je doneta na osnovu procena ljudi iz struke. “Odluka je doneta u interesu svih nas. U ovom trenutku najbitnije je preduzeti mere da bi se sprečilo širenje ove bolesti i moramo poštovati struku, posebno kada je u pitanju zdravlje ljudi” rekao je general Miladinović.


Predsednik Skupštine Kluba generala i admirala Srbije general-potpukovnik u penziji Milomir Miladinović (Foto: mod.gov.rs)

“Vojska je u službi naroda i ona treba da pomogne u ovoj situaciji, pre svega na obezbeđenju državne granice i da doprinese da se mere propisane u toku vanrednog stanja u potpunosti sprovode u interesu svih građana Republike Srbije”, istakao je general Miladinović i poručio vojnim penzionerima i ratnim veteranima da podjednako disciplinovano kao što su izvršavali naređenja tokom ratnih dejstava i ovoga puta, s obzirom na ozbiljnost situacije, postupaju po odlukama koje je donelo državno rukovodstvo u skladu sa mišljenjem struke.
 

Predsednik Udruženja vojnih penzionera Srbije general-potpukovnik u penziji LJubomir Draganjac (Foto: mod.gov.rs)

Predsednik Udruženja vojnih penzionera Srbije general-potpukovnik u penziji LJubomir Draganjac istakao je da aposlutno podržava sve mere koja je Republika Srbija donela u borbi protiv korona virusa.

“Veoma je važno da se pridržavamo svih mera u suzbijanju epidemije. Udruženje je danas poslao dopis svim spojim podružnicama širom Srbije u kome ukazuje na važnost disciplinovanog ponašanja i striktno poštovanja svih mera u skladu sa vanrednim stanjem koje je sinoć proglašeno”, izjavio je general Draganjac.


General u penziji LJubiša Diković (Foto: mod.gov.rs)

General u penziji LJubiša Diković ističe da smo i do sada imali brojne teške situacije, ali da umemo da se snađemo i uspešno radimo i tada. „Samo je važno da budemo disciplinovani i još više samodisciplinovani, da se pridržavamo propisanih mera, bez bilo kakve neodgovorne samovolje koja će doneti još teže posledice. Angažovanje Vojske Srbije pozitivno će delovati, jer vojska zna svoj posao, što je pokazala i dokazala u drugim teškim situacijama koje smo imali. Narod veruje svojoj vojsci, njena pojava i delovanje uliva sigurnost i samopouzdanje, što je i sada veoma značajno za ovu tešku borbu koju vodimo i koju ćemo timskom disciplinom uspeti da dobijemo sa što manje posledica“, poručio je general Diković.

General-pukovnik u penziji Vladimir Lazarević (Foto: mod.gov.rs)

General-pukovnik u penziji Vladimir Lazarević ističe da su mere na suzbijanju virusne infekcije prave i pravovremene i pozvao sve građane da budu disciplinovani kako bi zaštitili sebe i druge. „Cilj je da se spreče teže posledice ovog svetskog problema, tako da pozivam sve građane da budu samodisciplinovani, odgovorni, solidarni, požrtvovani, a iznad svega jedinstveni kako bi se sprečilo masovne širenje epidemije“, rekao je general Lazarević.

On je posebnu istakao značaj i ulogu Vojske Srbije koja ima odgovoran zadatak da pomogne svojim građanima i drugim državnim organima da se mere sprovode efikasno. „Siguran sam da će Vojska Srbije kao organizovan sistem izvršiti i ovaj zadatak uspešno, kao što je bila jaka i organizovana i pre 21 godinu, kada smo imali i vanredno stanje i rat na našoj teritoriji. Ni tada se nismo predali, nećemo ni sada i izdržaćemo, samo da budemo disciplinovani i odgovorni“, izjavio je general Lazarević.

General-major u penziji Božidar Delić (Foto: mod.gov.rs)

General-major u penziji Božidar Delić upozorava da je ovo zaista ozbiljna situacija i da se može očekivati da broj zaraženih raste u narednom periodu. „Zato je važno da se pridržavamo svih propisanih mera, da što manje izlazimo, da budemo svesni situacije i opasnosti koje nosi ova svetska zaraza“, poručio je general Delić, naglašavajući dvostruku ulogu Vojske Srbije. „Ona će ispuniti svoje zadatke, u to nema sumnje, jer ima znanje i sposobnosti i u vojnom zdravstvu i u ABHO i svuda gde treba. Ali je naročito važna pojava vojske, to daje na ukupnoj ozbiljnosti, i pristupa ovom problemu i potrebe da se ponašamo disciplinovano i odgovorno“, naglasio je general Delić.

Vojska Srbije u vanrednom stanju (Foto: mod.gov.rs)

Epidemija je samo povod za promenu pravila velike igre. Pucaju šavovi globalizacije! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: mod.gov.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA