Najnovije

DA LI NAS ČEKA TOTALNI SUMRAK NA INTERNETU: Fejsbuk, Tviter i Jutjub će biti ukinuti za vreme vanrednog stanja?!

Marketinški stručnjak Nebojša Krstić predložio je danas da se društvene mreže Tviter, Fejsbuk i Jutjub isključe u Srbiji za vreme vanrednog stanja kako bi se, kako je naveo, suzbila epidemija širenja panike i sprečili njeni potencijalno smrotnosni efekti.

Društvene mreže (Foto: Pixabay)

Krstić je napisao da posle proglašenja vanrednog stanja treba razmišljati o opasnostima koje su potencijalno veće od samog virusa, a to je pre svega panika.

- Na internetu postoji, znači, dobro organizovana grupa tzv. "opinion mejkera" koji sipaju otrov, lažne vesti i dezinformacije 24/7 - napisao je Krstić dodajući da "ako se mora vršiti dezinfekcija prostora u kojima je infekcija, neophodno je izvršiti deratizaciju javnog javnog prostora od svih koji svesno, namerno i organizovano obmanjuju građane i destabilizuju sistem njihove zdravstvene zaštite".

Naveo je da je u akciji "Sablja" bilo uhapšeno 11.000 ljudi, a da bi sada bilo dovoljno privesti desetostruko manje, u akciji koju je nazvao "Dezinfekcija i deratizacija".

Nebojša Krstić (Foto: Jutjub)

Iako sam ljubitelj društvenih mreža, predlažem da se Tviter, Fejsbuk i Jutjub isključe u Srbiji momentalno, sve dok traje vanredno stanje, a svestan da je to jedini delotvoran način da se suzbije pandemija širenja panike i spreče njeni potencijalno smrotnosni efekti - napisao je Nebojša Krstić.

Šta nemački institut tvrdi o koroni, pročitajte OVDE.

Izvor: Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA