Najnovije

SIRIJSKI MILITANTI USTALI PROTIV TURSKE! Erdogan nas je slagao: Želimo naš novac i borićemo se do pobede!

Militanti koje Turska podržava za borbe u Siriji prosveduju zbog kašnjenja s isplatama plata, što sugeriše da Erdoganu novac Evropske unije više treba za operacije u Siriji nego za „brigu o izbeglicama“, kao tvrdi turski predsednik.

DŽihadisti (Foto: Jutjub)

Prema onome što su u ponedeljak izvestili lokalni mediji, skupina militanata takozvane „Slobodne sirijske vojske“ demonstrirala je u gradu Tal Abyadu u severnom delu sirijske pokrajine Al-Raga, blizu turske granice.

Ove su skupine terorista, koji su se po nalogu Ankare „doterali u red“ i obukli čiste uniforme, zahtevale plate za svoju službu u okviru velike vojne operacije koju je Ankara izvela na severu Sirije 2019. godine.

Na slikama i snimkama objavljenim na društvenim mrežama možete videti kako islamistički militanti blokiraju puteve i pale gume kako bi sprečili ulazak vozila u ovaj grad.

Pripadnici „Slobodne sirijske vojske“, koji su od Turske ranije opremljeni i organizirani za borbu protiv sirijske vlade i predsednika Bašara Al-Asada, sudelovali su u ofanzivi koju je Ankara pokrenula prošlog oktobra u severnim delovima Sirije.

Turska je napala razna područja Sirijske Arapske Republike u severnim područjima ove zemlje, počevši od kampanje 2018. godine.

Ankara izjavljuje da joj je cilj suprotstaviti se kurdskim milicijama. Zbog toga je već pokrenula vojne operacije u sirijskom gradu Afrinu, severnom delu pokrajine Alep i na istočnom području reke Eufrat, u provinciji Al-Raga, a nedavno je  zapretila Damasku vojnom ofanzivom u Idlibu  „ako Sirijska vojska ne zaustavlja svoje ofanzive u toj pokrajini“.

Međutim, suočena s napretkom i odlučnošću sirijskih snaga da povrate mir na svojoj teritoriji i odlučnim stavom Moskve da nema povratka na stare linije razgraničenja, Ankara se suočila s glavoboljom da izbegne da bude veliki gubitnik u borbi za kontrolu Idliba.

Sprovođenje primirja koje je dogovorio s Rusijom 5. marta je za vladu Redžepa Tajipa Erdogana zapravo poraz, jer nije uspela spriječiti antiterorističku operaciju Damaska, usprkos punoj podršci koju je Turska pružala i još uvek pruža terorističkim frakcijama i razmeštanju većeg broja snaga na severozapadu Sirije.

Podsetimo i da od dogovorenih rusko-turskih patrola autoputem M4 u Idlibu najvjerojatnije neće biti ništa, jer su se, nakon što je to učinila sirijska Al-Kaida, skupine pod turskim zapovedništvom, Ansar Al-Din, Ansara Al-Tavhida i Ansar Al-Islam, takođe usprotivile planu kojeg je Erdogan dogovorio sa Putinom i poručile su „kako neće prihvatiti opciju predaje i odlučne su se boriti do kraja, do pobede revolucije“, prenosi agencija „sirijske opozicije“ NPA Syria.

Planirana pandemija straha po modelu svinjskog gripa! Više o tome OVDE!

Izvor: logicno.com/Nermin. N

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA