Najnovije

"NISMO JOŠ GOTOVI": Predsednik Irana Hasan Rohani Iran poručuje Americi zbog ubistva Sulejmanija: Nismo još gotovi

Teheran jeste odgovorio Vašingtonu za ubistvo generala Korpusa Čuvara Islamske revolucije Kasema Sulejmanija, ali na tome se odgovor ne završava, izjavio je iranski predsednik Hasan Rohani.

Hasan Rohani (Foto: Jutjub)

„Amerikanci su ubili našeg velikog generala. Nismo propustili da odgovorimo na to i nikada nećemo”, naglasio je Rouhani govoreći za televijski kanal „IRINN”.

Rohani je ovo izjavio nakon nekoliko raketnih napada na bazu Tadži u Iraku gde je poginulo ili ranjeno nekoliko američkih vojnika. Vašington je za napade optužio proiranske šiitske grupe. Iran je odbacio optužbe na svoj račun, navodeći ih kao neosnovane.

Prema rečima iranskog predsednika, SAD nikada neće zaboraviti raketni napad Irana na bazu u Iraku, „jer su oni prvi dobili odlučan i brz odgovor na varvarsku grešku”.

„Mislili su da će slomiti otpor našeg naroda time što su ubili vođu našeg otpora, ali ispalo je obrnuto – otpor je samo jači”, poručio je Rohani.

Podsetimo, SAD su 3. januara u Bagdadu likvidirale Sulejmanija. Iran je zauzvrat raketirao iračku bazu gde su bili stacionirani američki vojnici.

Prvobitno su američki predsednik Donald Tramp i rukovodstvo Pentagona saopštili da nije bilo poginulih. Međutim, nakon toga je američka vojska bila prinuđena da prizna da je ipak bilo žrtava, čiji je broj postepeno rastao.

Pročitajte  OVDE   kakvo se to čudo dogodilo sa jednom Irankom od sto godina.

Izvor: rs. sputniknews. com

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA