Najnovije

DODIK: Nećemo dozvoliti da se migranti nastane u Republici Srpskoj! Organizovaćemo i straže po selima!

Član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je da su migranti ozbiljan problem, prenosi portal Avaz.

Dodik (Foto: Jutjub)

On navodi da će u Republici Srpskoj, ako dođe do većeg priliva, osim angažovanja policije, morati da se izvrši određen oblik organizovanja u naseljenim mestima.

- Mi ćemo imati problema te vrste, mada ničim nismo doprineli... Mi u Republici Srpskoj, pre svega, moramo da vidimo kako ćemo i šta ćemo jer na organe BiH u tom pogledu ne možete da računate - rekao je Dodik novinarima.

On je podsetio da je i dalje dominantna politika republičke vlasti da migranti ne ostanu stacionirani u Republici Srpskoj.

- Ono što ćemo ovaj put morati da učinimo, ukoliko dođe do većeg priliva migranata, da se organizuju ne samo naša policija i službe nego da to učinimo kroz neki oblik organizovanja u selima, svim mestima - rekao je Dodik.

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin rekao je da "nećemo postati parking za migrante".

- Kao što to nismo postali ni 2015. godine, kada je prošlo oko 900.000 ljudi kroz našu zemlju - izjavio je Vulin.

On je na pitanje kako Srbija gleda na to što je Turska odlučila da dozvoli migrantima da prođu kroz zemlju i kakve će mere biti preduzete, kazao da će Srbija biti odgovorna i solidarna, ali da će zaštiti i svoju granicu i način života svojih građana.

- Bićemo vrlo odgovorni. Imamo načina da štitimo i svoju granicu i svoj način života. Videćemo kako se situacija bude razvijala, imamo dovoljno vremena da reagujemo i, kao uvek, reagovaćemo - kazao je Vulin.

Vulin: Ne verujte lažima

Vulin je podsetio je da je sadašnji predsednik Aleksandar Vučić 2015. godine kao premijer posvetio mnogo vremena migrantskoj krizi i dodao da je Srbija prošla sa malo posledica u odnosu na sve ostale zemlje.

- Od 2015. slušam kako će se ovde naseliti 400.000 migranata, kako su izgrađeni gradovi na jugu Srbije gde se oni već smeštaju, kako će nam uzeti poslove, kako su se uselili već u naše stanove. Vidite da su to velike laži. Treba verovati svojoj državi - poručio je Vulin.

Erdogan je potpuno poludeo, hoće rat sa Rusijom? Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Srpski Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA