Najnovije

VRI U PRIŠTINI! ŠIPTARI ZARATILI! MUSTAFA TRAŽI OD KURTIJA: Ukini taksu, poništi odluku o smeni Veljiua i izvini se...

Lider Demokratskog saveza Kosova Isa Mustafa objavio je na Fejsbuku da je od premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija zatražio da ukine taksu na srpsku robu koja ugrožava partnerstvo sa SAD, kao i da poništi odluku o smeni Agima Veljiua sa mesta ministra unutrašnjih poslova.

Isa Mustafa (Foto: Jutjub)

"Očekujem da će Kurti ukinuti taksu i poništiti odluku o razrešenju Veljiua. Očekujemo da se izvini njemu i DSK-u“, napisao je Mustafa.

"Poštovani premijeru, kao koalicioni partner, ja i drugi članovi DSK delimo uverenje da ne smemo ugroziti naše partnerstvo sa SAD. Trebalo bi da ukinemo taksu i prepustimo vladi da preuzme odgovornost koju ima u dijalogu. DSK je podržao rezoluciju Skupštine o dijalogu i ni na koji način neće podržati sporazum koji utiče na granice i unutrašnju organizaciju“, poručio je Mustafa kosovskom premijeru.

On je naglasio da je prisustvo SAD na Kosovu od vitalnog značaja.

"Imamo velikih problema sa virusom Kovid-19. Moramo zajedno pobediti u ovoj bici. Mi nismo napravili koaliciju da je razbijemo, već da donesemo promene. Zato tražim vaše razumevanje da taksu treba ukinuti ove nedelje. Ne shvatajte ovo kao jednostrani uslov već kao zajednički interes“, napisao je lider DSK.

“Čim bude prevaziđena vanredna situacija zbog virusa, DSK će biti prisiljen da izađe iz koalicije, jer ne želi da preuzme odgovornost za narušavanje odnosa sa glavnim saveznikom”, napisao je Mustafa i dodao da će o tome obavestiti američkog specijalnog izaslanika Ričarda za dijalog Beograda i Prištine Ričarda Grenela.

Pročitajte OVDE ko sve ruši Aljbina Kurtija.

Izvor: Kosovo onlajn 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA