Najnovije

ŠIPTARSKA VLADA U RASULU: Raspada se "Koalicija nade" lažne države!

Nakon samo 44 dana na vlasti, "Koalicija nade", kako su Demokratski savez Kosova I Pokret Samoopredeljenja, odnosno Isa Mustafa I Aljbin Kurti, nazvali sporazum o zajedničkom formiranju vlasti, došao je do kraja, jer nijedna strana ne želi da popusti, piše prištinska Gazeta Expres.

Aljbin Kurti (Foto: kryeministri-ks.net)

Kurti neće da poništi odluku o smeni ministra unutrašnjih poslova iz DSK, Agima Veljiua, da u potpunosti ukine takse na srpske I proizvode iz BiH, kao ni da se izvini toj stranci.

S druge strane, Mustafa ostaje pri zahvevu za izglasavanje nepoverenja Kurtiju, što podržava I opozicija.

Expres piše da će I ova koalicija uskoro otići u istoriju, mnogo pre nego što se to dogodilo svim prethodnim vladma od kojih nijedna nije izgurala puni mandat.

Mustafa kaže da do ove situacije ne bi došlo da Kurti nije slušao pogrešne savete nekih koji ga okružuju, ali nije precizirao o kome je reč.

Vanredni parlamentarni izbori na kosovskoj teritoriji održani su 6. oktobra prošle godine, a pregovori DSK I Samoopredeljenja o formiranju vlasti trajali su 140 dana.

Na tvrdnje Samoopredeljenja da Mustafa ne može da pokrene glasanje o nepoverenju Kurtiju, lider DSK kaže da može prema koalicionom sporazumu.

A taj sporazum je, kaže, jasan I u njimu piše da nijedan ministar DSK ne može da bude smenjen bez prethodne saglasnosti stranke.

Mustafa je rekao da ga Kurti o smeni Veljiua nije ni konsultovao, niti obavestio, već da je vest o tome saznao iz medija.

Kaže da Kurti nije imao čak ni hrabrosti da pre smene razgovara sa Veljiuom.

Nije vreme ni za kakvu politiku sem one koja će sačuvati živote! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA