Najnovije

KORONAVIRUS VANZEMALJSKOG POREKLA!? Evo šta kažu naučnici!

Naučnici su opovrgnuli tezu da je koronavirus pao na Zemlju s komete ili asteroida. Borba protiv dezinformacija o pandemiji koja trenutno hara svetom ponekad se pokazuje gotovo jednako teškom mukom kao i borba protiv samog virusa, najviše zbog toga što su društvene mreže poput Fejsbuka i Tvitera dale prostor čak i najneverovatnijim teorijama.

Koronavirus (Foto: pixabay. com)

Jednu je takvu tezu nedavno iznela prof. Kandra Vikramasing iz bakingemskog centra za astrobiologiju. Izjavila je da se virus mogao pojaviti nad Kinom kada je meteor eksplodirao nad Zemljom u oktobru 2019. godine.

No, kako sada stvari stoje, nema dokaza da je koronavirus (ili bilo koji drugi virus) došao iz svemira niti postoje dokazi da bi neki virus mogao da preživi takvo putovanje.

“To je jedan od slučajeva u kojem za neverovatne tvrdnje treba neverovatan dokaz”, rekao je astrobiolog Graham Lej za space. com.

“Iako je sama ideja zanimljiva, jednostavno nemamo razloga da bismo je prihvatili. Mislim da je za naučnike važno da prokažu pseudonaučnike. Da je to stvarno, bilo bi sjajno, ali jednostavno ne možemo dopustiti da zaključujemo ‘po osećaju’ te da zanemarujemo naučna načela”, zaključio je Lej.

Pročitajte OVDE   jezivu poruku džihadista o koronavirusu.

Izvor: dnevno.  hr

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA