Najnovije

Najmlađi pacijent zaražen korona virusom koji se leči u KBC Dragiša Mišović je '90. godište

Trenutno u zgradi Interne klinike KBC Dragiša Mišović nalazi se 31 pacijent oboleo od korona virusa i jedan je na intenzivnom lečenju, koji na sreću nije intubiran, a on ima samo 41 godinu.

Bolnica (Foto: pixabay. com)

- Imamo pacijente koji su i '90. godište, najstariji je '36. godište. Vrlo je raznolik sastav populacije. Nažalost, bolest  (korona virus) napada i vlrlo mlade, a pacijent na intenzivnom lečenju je star samo 41 godinu - rekao je jutros dr Predrag Savić, zamenik direktora KBC Dragiša Mišović.

Trenutno u zgradi Interne klinike KBC Dragiša Mišović nalazi se 31 pacijent oboleo od korona virusa i jedan je na intenzivnom lečenju, koji na sreću nije intubiran.

Kako je rekao u jutarnjem programu RTS-a, tri pacijenta su otpuštena sa klinike, imala su dva negativna uzastopna rezultata, tako da ima i dobrih vesti.

- Ukupno kreveta koji mogu da zbrinu obolele od korona virusa ima preko 390, 55 mesta od 390 su mesta za jedinicu intenzivnog lečenja, a 183 mesta možemo da obezbedimo stavljanje repiratora i intenzivno lečenje tih pacijenata. Imamo 80 postelja za naše najmlađe, na sreću, trenutno nemamo obolele dece od korona virusa - kazao je Savić.

Za sada je više od 20 lekara i 30 sestara radilo sa obolelima, kao i spremačice koje su aposlutno uključene u ceo proces rada.

- U prvom naletu su najizloženiji lekari sa Interne klinike Kliničkog centra, anesteziolozi, a od sinoć su uključeni hirurzi zbog pacijenta koji je stavljen u jedinicu intenzivnog lečenja - zaključio je on.

Pročitajte OVDE   sve o novim merama Vlade.

Izvor: telegraf. rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA