Najnovije

POSLE SASTANKA SA BRNABIĆ KINESKI EKSPERTI PORUČILI: Ovo vam je ključno u borbi protiv pandemije

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa timom kineskih eksperata, koji su sinoć doputovali specijalnim letom iz Narodne Republike Kine. Oni borave u Srbiji kako bi preneli svoja iskustva u borbi sa virusom KOVID-19, kao i koje su to mere koje su u Kini dale najbolje rezultate u sprečavanju širenja ove zarazne bolesti.

Vlada Republike Srbije (Foto: srbija.gov.rs)

Sastanku su prisustvovali i ministar zdravlja Zlatibor Lončar i ambasadorka Narodne Republike Kine u Srbiji Čen Bo.

Predsednica Vlade još jednom je izrazila veliku zahvalnost Narodnoj Republici Kini na podršci, medicinskoj opremi i, što je najvažnije, timu medicinskih stručnjaka koji od sinoć borave u Srbiji.

S obzirom na to da je virus KOVID-19 i dalje nedovoljno istražen, premijerka Brnabić je istakla da je kineski tim eksperata najdragoceniji resurs u borbi sa širenjem zaraze.

- Narodna Republika Kina je zemlja koja se na izuzetan način suprotstavila virusu KOVID-19 i neizmerno smo srećni što ste ovde sa nama. U ovom trenutku ne postoje ljudi na svetu koji znaju više o ovoj zaraznoj bolesti i čija iskustva bi bila korisnija nama koji trenutno bijemo bitku sa korona virusom. Mnogo vam hvala još jednom što ste sa nama - izjavila je Brnabić

Medicinski stručnjaci iz Kine potom su prisustvovali zasedanju kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti KOVID-19, kojim predsedava premijerka Ana Brnabić a koji čine ostali ministri u Vladi Republike Srbije, kao i tim srpskih lekara i epidemiologa kojima će iskustvo kolega iz Narodne Republike Kine biti od neprocenjivog značaja.

Na sastanku je još jednom naglašeno da su mere izolacije i samoizolacije ključne i najefektivnije sredstvo u borbi sa širenjem zaraze izazvane virusom KOVID-19. Dogovoreno je da će kineski stručnjaci našim epidemiolozima pomagati u praćenju stanja i donošenju novih mera kako bi se građani Srbije u najvećoj mogućoj meri zaštitili od zarazne bolesti izazvane virusom KOVID-19.

Medicinski stručnjaci doputovali su sinoć iz Šangaja specijalnim letom i na aerodromu ih je dočekao predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić. U avionu je dopremljena i medicinska oprema, na kojoj se predsednik Republike sinoć još jednom srdačno zahvalio predsedniku Narodne Republike Kine Si Đipingu i istakao da će čelično prijateljstvo Republike Srbije i Narodne Republike Kine u budućnosti biti još čvršće, kao i da će srpski narod zauvek biti zahvalan kineskom na svoj pomoći koju pružaju Srbiji.

Pitanje za Anu Brnabić o njenom ustaškom pretku koje je zapalilo društvene mreže pročitajte OVDE.

Izvor: Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA