Najnovije

TURCI KRŠE PRIMIRJE I SMEJU SE RUSIMA U LICE! Ovo će ih skupo koštati! Iza leđa svih, dovode ATILGAN u Siriju! (FOTO/VIDEO)

Turska vojska je navodno premestila sistem protivvazdušne odbrane u severozapadnu Siriji uprkos neprekidnom primirju u pokrajini Idlib.

ATILGAN (Foto: Jutjub)

 

Prema nekim izveštajima, turska vojska je svoje tenkove Leopard 2A4 i sistem protivvazdušne odbrane ATILGAN prebacila u upravu Idlib.

Nedavna fotografija objavljena prošle sedmice pokazala je navodni transport sistema protivvazdušne odbrane ATILGAN dok je turski vojni konvoj ušao na severozapad Sirije.

 

Ako je to tačno, izgleda da se turska vojska priprema za još jedno suočenje sa sirijskom vojskom.

Prema ruskom vazduhoplovnom izdanju Avia.Pro, „što se tiče samih sistema za vazdušnu odbranu ATILGAN, u stvari, ova instalacija je kompleks opremljen sa 8 raketa Stinger i predstavlja pretnju samo ciljevima koji se nalaze na visinama ispod 4 kilometra; međutim, s obzirom na činjenicu da su ruske vazduhoplovne snage u sirijskim avionima Su-25 i bombarderima Su-24 na nižim visinama, opasnost i dalje postoji. "

Sa sistemom protivvazdušne odbrane u Idlibu turska vojska moći će da gađa sirijske avione dublje na sirijskoj teritoriji.

Ranije ovog meseca, turska vojska je gađala najmanje tri sirijska aviona koji su vršili izviđanje blizu granice pokrajine Hataj i Idliba.

Kako je Bašar al Asad iskazao svoju milost prema džihadistima, saznajte OVDE!

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA