Najnovije

"OVO JE PROBA BIOLOŠKOG RATA" Ruski doktor otkrio šta se u stvari krije iza KOVID-19 (VIDEO)

Situacija zbog širenja koronavirusa u svetu faktički predstavlja probu biološkog rata, koji pokazuje koliko je svetski zdravstveni sistem spreman na slične izazove, smatra predsednik medicinske unije „Nacionalna medicinska komora“, doktor Leonid Rošalj.

Leonid Rošalj (Foto: RIA)

„Ova trenutna situacija je faktički proba biološkog rata. Ovde se trenutno radi samo o tome, a ne o nuklearnom ratu, ni o terorizmu. Pitanje je koliko je svetski zdravstveni sistem spreman na sve ovo i koliko smo mi spremni za to. Moramo biti dovoljno razumni“, izjavio je Rošalj za televizijski kanal „Rosija 24“.
Prema njegovom mišljenju, zbog širenja koronavirusa sada postaje jasno da smanjenje mesta u bolnicama, smanjenje medicinskih kadrova i optimizacija sa ove tačke gledišta nisu dobro rešenje.

„Moramo učiniti sve da u svakom reginu bude svega dovoljno i da pružena pomoć bude kompletna, blagovremena i odgovarajuća. Nije problem kad se u slučaju neke nesreće pacijent doveze u Moskvu. Ali, ako Moskva ne bude operativna, šta tada raditi? Zbog toga je neophodno unapređenje opšte situacije u zdravstvu“, istakao je ruski doktor.

Podsetimo, Svetska zdravstvena organizacija 11. marta je objavila epidemiju nove koronavirusne infekcije KOVID-19 za pandemiju. Prema poslednjim podacima, u svetu je zaraženo više od 353 hiljade ljudi, a više od 15 hiljada je umrlo.

Prema najnovijim podacima u Rusiji je registrovano 438 inficiranih koronavirusom, 17 osoba je ozdravilo, a oko 52.000 je pod nadzorom.

Kako je Putin jednom rečenicom rešio problem visokih cena maski u apotekama pročitajte OVDE.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA